Pommery

Champagne

Pommery

Pommery er et af de kendte, historiske Champagne-huse, der i mere end 150 år har lavet kvalitets-Champagne fra domænet i Reims.

Domænets udvikling tog for alvor fart, da Louise Pommery (Jeanne Alexandrine Louise Mélin) efter sin mands død valgte at sælge firmaets uld-forretning for udelukkende at satse på Champagne. Siden da har Pommery vokset sig større og større - og tæller i dag hele 296 ha.

På trods af Pommerys størrelse er domænet i modsætning til de fleste andre helt store Champagne-huse stadig familieejet. Når det så er sagt, var Pommery i perioden fra 1990-2002 ejet af LVMH-gruppen, som solgte det til den nuværende ejer - belgiske, Vranken, som også står bag Heidsieck og Charles Lafitte.

Pommery har altid fokuseret på at kombinere tradition med produktudvikling. Den mest revolutionerende udvikling, som Pommery kan tage kredit for, var, da de i 1874 var det første vinhus til at lancere den tørre Champagne-udgave (Brut), som alle andre producenter i dag har fulgt trop med - og som hele regionen i dag er så berømte for.

Derudover var Pommery også det første Champagne-hus, der opnåede en ISO-9001 såvel som en ISO 14001-certificering.

Huset har ejerskab på en lang række af de kendte Grand Cru-marker, som fx Aÿ, Verzenay, Bouzy, Avize, Mailly-en-Champagne, Sillery og Cramant, hvor de producerer en bred vifte af Champagne fra. 

Siden 2017 har unge Clément Pierlot haft titlen som kældermester, efter at den mangeårige kældermester, Thierry Gasco, først blev ansvarlig for Vrankens aktiviteter i Californien og England og sidenhed gik på pension. Om Clément Pierlot kan tage ansvaret for stilændringen hos Pommery skal være usagt. Selvom stilen stadig rammer en virkelig bred smagspalet, forekommer vinene mere rene i stilen - og ikke helt så kommercielle som tidligere.

Læs mere

Kort og godt om Pommery

Område
Champagne, Frankrig

Primære druer:
Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Kældermester:
Clément Pierlothttps://www.champagnepommery.com
11 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue