Pasta med svampe
Pasta med svampe
"

Pasta med svampe

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 4
Friske danske kantareller fås fra juli til oktober. Her er en meget enkel og lækker pastaret, som kan laves som forret til gæster eller som dejlig hverdagshovedret med et stykke kylling eller fisk til.

Det er umamien i svampene og i parmesanosten, som gør, at retten smager så fantastisk.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 250 g pasta tagliatelle
  • 250 g svampe, helst kantareller, men andre kan sagtens bruges
  • 2 skalotte løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Bredbladet persille
  • Frisk parmesan

Fremgangsmåde

Skalotteløgene skæres i fine tern og klares i lidt olie, hvorefter det pressede hvidløg tilsættes.

Svampene skæres i skiver og svitses, så al væde fordamper, og til de er blevet lidt sprøde. Salt og peber drysses på.

Samtidig koges pastaen som anvist på pakken. Pastaen dryppes hurtigt af i en sigte og blandes i en varm skål - først med lidt olie og derpå med svampene og den hakkede persille.

Hvis retten portionsanrettes, er det vigtigt, at dette også sker på varme tallerkener, da pastaen ellers bliver for kold, hvilket ødelægger den fine ret.

Serveres lynhurtigt med en kvist persille på toppen. Nyrevet parmesan serveres til.

Find vin til svampe her