Pasta med spinatsauce og laks
Pasta med spinatsauce og laks
"

Pasta med spinatsauce og laks

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 4
Du kan sagtens erstatte laksen med stegt kyllingebryst. Begge versioner går rigtig godt sammen med en intens hvidvin til, fx af Chardonnay-druen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 400-500 g båndpasta (pasta kan købes her)
  • 350 g friske spinatblade
  • 2 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber (evt. hvidpeber)
  • 1 knivspids stødt muskat
  • 50 g revet parmesanost
  • 4 laksesteaks
  • Nogle dråber citron
  • Olivenolie
  • Havsalt

Tilbehør: evt. mere revet parmesanost og måske nogle cherrytomater "on the side".

Fremgangsmåde

Kog pastaen som anvist på pakken.

Vask spinatbladene grundigt og damp dem i meget lidt vand i en gryde i nogle få minutter, indtil bladene er faldet sammen. Dræn vandet fra. Klip spinatbladene groft - direkte ned i gryden. Kom madlavningsfløde, salt, peber, muskat og parmesanost i, og varm op til kogepunktet. Lad simre i 3-4 minutter, mens du rører i saucen.

Varm olivenolien op i en stege- eller grillpande og steg laksesteaks i ca. 3 min på hver side, afhængigt af tykkelsen. Drys dem med havsalt og dryp lidt citron på.

Servér pastaen med spinatsaucen, et drys revet parmesanost og laksesteaks ved siden af.