Pasta med grønkål, pinjekerner og bacon
Pasta med grønkål, pinjekerner og bacon
"

Pasta med grønkål, pinjekerner og bacon

Opskrift af:
35 minutter
Antal personer: 4
Pinjekernerne og bacon tilføjer retten en masse smag og tekstur. En god måde at få familien til at spise den sunde grønkål. Et godt glas hvidvin til så er hverdagen piftet dejligt op.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 400-500 g italienske bredbåndspasta (gerne tagliatelle eller fettuccine)
  • Ca. 300 g friske grønkålsblade
  • En håndfuld pinjekerner
  • ½ pakke bacon i skiver
  • 10-15 cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille sjat hvidvin
  • 1½ dl fløde
  • Havsalt og friskkværnet peber

Pynt: revet parmesanost

Fremgangsmåde

Rens grønkålsblade og fjern de grove stilke. Kog bladene i saltvand i 5 min. Dryp bladene og hak dem groft. Sæt det på køl, indtil du skal bruge dem i opskriften til sidst.

Kog pastaen som anvist på pakken.

Rist pinjekernerne på en meget varm pande. De må ikke blive sorte, men kun gyldne. Sæt dem til side. Hold panden varm. Skær bacon i stykker (gerne med en saks direkte på panden) og steg, til de er sprøde. Tilføj det pressede hvidløg og cherrytomater. Steg videre i et par minutter. Tilføg hvidvin og lad det dampe lidt af. Kom fløde og grønkål i til sidst og varm det godt igennem. Smag til med salt og peber og servér straks på båndpasta og med et drys parmesanost.