Pagliarese

Chianti Classico

Pagliarese

Pagliarese er en historisk ejendom i Chianti Classico, som er i besiddelse af højtbeliggende marker i Castelnuovo Berardenga. Med hjælp fra den dygtige ”Sangiovese-master” - og nu afdøde vinkonsulent - Giulio Gambelli (der også fungerede som konsulent hos selveste Soldera Case Basse i Montalcino samt Montevertine i Chianti) var Pagliarese tilbage i 70’erne en af de mest anerkendte vingårde, hvor ejendommen ligger godt placeret mellem topproducenter som Felsina og Castell’in Villa. To producenter, der ligesom Pagliarese ligger omringet af et fantastisk terroir. Vinmarkerne ligger i 300-390 meters højde med sydvestvendte skråninger og en jordbund med et stort indhold af sand, grus og klippesten. Så grundlaget for at lave god vin var bestemt til stede! 

Sådan skulle det desværre ikke blive ved med at gå. I slutningen 80’erne sluttede samarbejdet med Gambelli og kvaliteten gik drastisk ned af bakke. Og i start 90’erne stod det faktisk så sløvt til, at vingården på grænsen til bankerot havde så stort behov for investeringer, at det endte med at domænet blev overtaget af Poggiali-familien, som dengang (og den dag i dag) står bag den anderkendte ejendom, Felsina.  På dette tidspunkt havde man de seneste år ikke solgt vinen under egen label, men blot solgt druerne til andre producenter.

Felsina fik moderniseret ejendommen og genplantede næsten alle vinmarker fra bunden. De første mange år blev druerne benyttet i Felsinas Chianti Classico, men fra og med årgang 2015 genopstod Pagliarese igen under egen label med fantastiske anmeldelser til følge. Antonio Galloni (Vinous) diskede op med 92 point til den almindelige Chianti Classico og med følgende bemærkning med på vejen:

“…the wine's purity and extraordinary balance elevate it into the realm of the sublime. What a gorgeous wine this is!

Pagliarese er derfor en slags genopstået ejendom, som nu igen laver imponerende rene og terroirtro kvalitets-Chianti.

Kort og godt om Pagliarese

Område
Chianti Classico, Italien

Primære drue:
Sangiovesehttp://pagliarese.com
2 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue