- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 6 pærer
- Ca. 6 dl prosecco eller andet mousserende vin
- 3 kafirlimeblade
- 3 kardemommekapsler
- 150 g sukker
- 3 skiver limeskald
Tilbehør: Smeltet hvid chokolade, flager af hvid chokolade og evt. flødeskum
Pynt: evt. nogle kviste citronmelisse
Fremgangsmåde
Skræl pærerne (uden at fjerne stilkene). Kom dem i en gryde med plads, så de alle kan ligge på bunden. Kom prosecco, krydderier, sukker og limeskal i. Lad pærerne simre i mindst 10 min. (tiden afhænger af, hvor modne pærerne er). Test ved at prikke pærerne med en kniv - de er klar, når kniven nemt glider ind i kødet, mens det stadig har lidt bid. Læg forsigtigt pærerne på en tallerken og kog sukkerlagen, til væsken er halveret. Lad lagen køle ned og læg pærerne tilbage i sukkerlagen, indtil de skal serveres.
Lige før servering: Læg en pære på hver serveringstallerken. Pynt med smeltet hvid chokolade, flager af hvid chokolade og evt. flødeskum.