Opskrift på Shepherds Pie
Shepherds Pie
""

Shepherds Pie

Opskrift af:
Antal personer: 4
Opskriften på Shepherds Pie er venligst udlånt af Mads Schytte (Tidl. Gastromand - nu Mad & Monopolet).
Udskriv opskrift

Ingredienser

Shepherds Pie

  • 500 g hakket lam
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 2 stengler blegselleri
  • 2 store spsk. tomatpuré
  • 4 stk. laurbærblade
  • 3 dl oksefond
  • ½ flaske Worcestershire sauce
  • 3 cl Whiskye - fx Famous Groose
  • 1 glas rødvin - kan undlades, men giver lidt ekstra dybde
  • 2 kviste rosmarin
  • 100 g revet cheddarost - op til dig, hvilken du vil bruge
  • Salt og friskkværnet peber

Kartoffelmos

  • 500 g kartofler
  • 50 g smør
  • 1 dl opvarmet sødmælk
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte. 
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på Shepherds Pie her

Shepherds Pie

  1. Varm en gryde op med lidt olie og svits kødet i 3 min., til det er brundet godt af.
  2. Hak alle grøntsager grundigt og svits dem i yderligere 3 min., til det er faldet godt sammen.
  3. Tilsæt tomatpuré og gør plads i bunden af gryden, så det kan brænde godt af.
  4. Rør det godt sammen.
  5. Tilsæt whiskyen og sæt ild til det - pas nu på dig selv og sluk emhætten.
  6. Tilsæt worcestershire, rødvin og fond og rosmarin kvistene, som du fisker op efterfølgende.
  7. Lad det nu simre i mindst en time - jo længere, jo bedre faktisk.
  8. Når mosen er færdig, laver du et låg af mos og sætter den i ovnen i 40 min. ved 180 grader varmluft.
  9. Efter 30 min. tilsætter du ost og giver den, til osten er gylden og sprød.

Kartoffelmos

  1. Kog kartoflerne uden salt i 15 min. - de må ikke koge ud.
  2. Varm mælken op og tilsæt det med smør.
  3. Brug gerne en moser eller en presser - ikke en elpisker, for det gør mosen tung, og luften bliver slået ud af den.
  4. Smag til med salt og peber.
Find flere inspirationsvarer i vores store udvalg af vine.