Opskrift på Pias oksekødsgryde
Oksekødsgryde
"

Oksekødsgryde

Opskrift af:
Samlet tid: ca. 3 timer og 30
Pias oksekødsgryde er et enormt hit blandt alle, der har været så heldig at smage den. Det er en af de retter, der får folk til at stå i kø for at få en ekstra portion og opskriften.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2,4 kg okseklump i tern
  • 2 bakker svampe skåret i kvarte
  • 3 løg snittet i små tern
  • 1 kg gulerødder i små tern
  • 1 kg persillerødder i små tern
  • 3 glas perleløg
  • 5 dl piskefløde
  • Godt med salt og peber
  • Maizena-jævner
  • Kulør

Tilbehør:

  • Flutes
  • Evt. kartoffelmos

Fremgangsmåde

  1. Svits kød, svampe og løg i en gryde.
  2. Tilsæt 1 fl. rødvin og vand, til ingredienserne er dækket.
  3. Lad det simre, til kødet er mørt (ca. 3 timer).
  4. Tilsæt gulerødder, persillerødder og piskefløde.
  5. Tilsæt godt med salt og peber.
  6. Jævn med Maizena rørt ud i vand.
  7. Tilsæt lidt kulør.
  8. Kog grøntsagerne møre.

Servéres med flutes og evt. kartoffelmos.