- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Kødsauce
- 500 gram hakket oksekød
- 2 spsk. olivenolie
- 2 finthakkede løg
- 2 fed presset hvidløg
- 2 revne gulerødder
- 2 stængler hakket bladselleri
- 3 kviste frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- 70 gram tomatpuré (en lille dåse)
- 1 dåse hakket tomat af bedste kvalitet
- 2 håndfulde hakkede cherrytomater - ca. 250 gram
- Et lille glas rødvin eller hvidvin (hvis du alligevel står i hygger)
- Æblecidereddike
- Sukker
- Salt og friskkværnet peber
Mornaysauce
- 25 g smør
- 4 spsk. mel
- 5 dl mælk
- 1 håndfuld revet ost
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Lasagne
- 1 pakke friske lasagneplader
- Frisk parmesan til toppen
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på lasagne her
Kødsauce
- Varm en gryde med høje kanter og tyk bund godt op med olien.
- Svits løg, hvidløg et par minutter.
- Tilsæt derefter kødet og lad det svitse yderligere nogle minutter - fortsat ved høj varme. Gør plads i bunden af gryden og tilsæt tomatpuré - det skal brændes godt af, så vi får sødmen frem.
- Tilsæt herefter gulerødder, bladselleri og friske tomater og lad det hele svitse godt sammen i 5 minutter, indtil væden er fordampet.
- Hvis du står og nyder et lille glas “ventevin” - så skænk et lille glas til gryden (det kan dog undlades).
- Tilsæt tomat fra dåse og friske krydderurter. Dæmp nu temperaturen til middelsvag varme, læg låg på og lad det simre i 1½ times tid. Længere gør bestemt ikke noget.
- Når det har simret, smager du til med æblecidereddike, sukker, salt og peber.
Mornaysauce
- Find en kasserolle og smelt smørret. Tilsæt mel og rør det sammen.
- Det skal ikke blive for mørkt, for det er en lys sovs, vi laver.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt og sørg for, at det koger igennem. Ellers kan det smage af mel.
- Til sidst tilsætter du parmesan, og så smager du til med salt og peber og tilsætter rigeligt frisk muskatnød.
- Husk på, at osten er salt, så du skal først smage til efterfølgende. Jo længere den står, jo tykkere bliver den, så du skal lave den lige inden brug.
Lasagne
- Find et ildfast fad med høje kanter og give det en omgang olie.
- Start med kødsauce, som du fordeler.
- Tilsæt så et lag plader og riv lidt parmesan imellem.
- Fortsæt, indtil du har bygget 3-4 lag.
- Slut af med kødsauce og frisk parmesan på toppen.
- Bag det i ovn på 175 grader i 25 minutter. Det er muligt, du skal have staniol over, for at osten ikke brænder på.
- Nu kommer det vigtige - lad lasagnen stå og trække i ca. 15-20 minutter, før du serverer den.