- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Kalvekæber
- 1-2 kalvekæber per person
- 4 spsk. olivenolie
- 2 store løg
- 3 gulerødder
- 3 stængler blegselleri
- 2 fed hvidløg
- 50 g tomatpuré
- 1 l oksefond
- 10 hele peberkorn
- 10 laurbærblade
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
Kartoffelmos
- 500 g kartofler
- 50 g smør
- 1 dl opvarmet sødmælk
- Salt og friskkværnet peber
Gremolata
- 1 bundt persille
- 2 fed hvidløg
- 1 citron
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Kalvekæber
- Varm en stor støbejernsgryde op med olivenolie, og brun kalvekæberne godt af.
- Tag kæberne op og læg dem til side.
- Hak løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder og tilsæt dem.
- Lad det brune godt af.
- Tilsæt tomatpuré og lad det ligeledes brune godt af.
- Tilsæt kæberne igen.
- Krydderurterne samles i et tebrev - så er de lette at fiske op igen.
- Tilsæt tebrevet, peberkorn og vin, og lad det koge ind et par minutter.
- Tilsæt fond, til det dækker.
- Nu skal det simre i mindst 2 timer, eller indtil kæberne er smeltende møre. Kæberne frigiver en masse smag, som bliver den lækreste sovs til din mos.
- Begynd at forberede gremolata og kartoffelmos.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne uden salt i 15 min - de må ikke koge ud.
- Varm mælken op og tilsæt smør.
- Mos Kartoflerne. Brug gerne en moser eller en presser – ikke en elpisker, det gør mosen tung, og luften bliver slået ud af den.
- Smag til med salt og peber.
Gremolata
Hak hvidløg og persille grundigt og tilsæt revet citronskal samt salt og peber.