- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Hønsekødssuppe
- 1 suppehøne
- 3 gulerødder
- 1 stor porre
- 1 stort løg
- 3 stængler blegselleri
- En halv knoldselleri
- 1 fed hvidløg
- 1 suppevisk af fx persille, timian, rosmarin osv.
- 5 stk. laurbærblade
- 10 peberkorn
- 2 l vand
Til servering
- 1 håndfuld plukket hønsekød per person
- 1 gulerod per person
- 1 kartoffel per person
- 1 spsk. hakket persille per person
- 1 kvart porre
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på hjemmelavet hønsekødssuppe her
Hønsekødssuppe
- Rengør grøntsagerne grundigt - ellers kommer du til at skumme i 3 timer.
- Skyld hønen indvendig for evt. blodrester – husk at fjerne indmad.
- Hak grøntsagerne.
- Kom alle krydderurter i en tepose.
- Læg det hele i en stor gryde og fyld op med vand, til det dækker helt.
- Kog hele molevitten i mindst 2 timer – men gerne 3-4 timer.
- Skum grundigt for urenheder. (Ca. hver halve time)
- Hvis du er i god tid, stiller du det hele på køl til næste dag. Hvis ikke, springer du dette over.
- Fisk kyllingen op, pluk kødet af den og læg skroget tilbage i gryden.
- Lad det nu koge i yderligere 2 timer – men gerne 3-4 timer.
- Sørg for at skumme hyppigt igen.
- Si suppen og kassér skrog og grøntsager.
- Nu har du verdens bedste suppe, som blot skal smages til med salt og peber.
Til servering
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mundrette bidder.
- Tilføj det plukkede kød, gulerødder og kartofler til suppen.
- Kog dem nu i suppen i ca. 6-7 minutter og tilsæt poren, når der er 3 min. tilbage.
- Server med friskhakket persille og et stykke brød til.