Opskrift på grillet fisk og skaldyr
Grillet fisk og skaldyr
""

Grillet fisk og skaldyr

Opskrift af:
Samlet tid: 40 min
Antal personer: 4
Opskriften på grillet fisk og skaldyr er venligst udlånt af Mads Schytte (Tidl. Gastromand - nu Mad & Monopolet).
Udskriv opskrift

Ingredienser

Grillet fisk og skaldyr

  • 600 g laks
  • 600 g kulmulefilet
  • 12 hele jomfruhummere
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • En halv squash
  • 1 helt brød, groft

Aioli

  • 1 omgang hjemmelavet mayonnaise
  • 1 fed revet hvidløg

Fremgangsmåde

Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på grillet fisk og skaldyr her.

Grillet fisk og skaldyr

  1. Salt laksen og kulmulen let.
  2. Lad dem trække 10 min., inden du går i gang.
  3. Varm grillen op til 200 grader. Bruger du kul, så skal du ca. bruge 20 stykker kul.
  4. Hvis du har en grillplade, er den perfekt til grøntsagerne.
    - læg den på grillen, mens den varmer op.
  5. Skær peberfrugterne og squashen.
  6. Vend dem i lidt olivenolie og giv dem lidt salt og peber.
  7. Start med grøntsagerne - de kan godt tåle lidt længere end fisken.
  8. Læg brødet på. Gerne på en brødrist (undgå at det branker.)
  9. Giv laksen og kulmulen lidt olie, mens du venter.
  10. 5 min. efter lægger du laks og kulmule på med skindsiden nedad.
  11. Efter yderligere 5 min. lægger du jomfruhummerne på.
  12. 5 min. senere er både fisk, jomfruhummer og grøntsager klar.
  13. Server med friskhakket persille og masser af kølig hvidvin.

Aioli

  1. Følg instruksen i videoen her:
  2. Tilsæt revet hvidløg.
  3. Bland det hele grundigt sammen.
  4. Lad det trække, indtil du skal spise.