Oksekødsruller med mozzarella
Oksekødsruller med mozzarella
"

Oksekødsruller med mozzarella

Opskrift af:
60 minutter
Antal personer: 4
Denne lækre ret kan man støde på overalt i Italien, dog med varieret fyld og tilberedt på forskellige måder.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Oksekødsruller:

  • 8 tynde skiver okseinderlår eller anden udskæring (650 g i alt)
  • 4 skiver parmaskinke
  • 125 g Mozzarella
  • 1 lille potte basilikum
  • Salt og friskkværnet sort peber

Sauce:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille, fintsnittet løg
  • 2 hakkede stilke bladselleri
  • 1 hakket gulerod
  • 1 dl hvidvin
  • 1,5 dl oksekødsbouillon

Fremgangsmåde

Læg kødskiverne mellem to stykker husholdningsfilm og bank dem så tynde som muligt med en kødhammer, uden at de går i stykker. Læg kødskiverne ud på en arbejdsflade, drys dem med salt og peber og læg 1-2 skiver parmaskinke ovenpå. Skær 8 skiver af mozzarellaen og læg en skive på parmaskinken sammen med basilikumblade. Rul kødet sammen til roulader, som fæstnes med to tandstikkere. Varm olivenolien i en tykbundet gryde og brun rouladerne godt på alle sider. Tag dem op og lad dem hvile. Svits det snittede løg et par minutter i den samme olie, tilsæt så hakket selleri og gulerod og svits det hele sammen i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring. Hæld vinen i og lad den koge ind. Læg rouladerne tilbage i gryden. Tilsæt bouillon, lidt salt og peber, læg låg på og lad retten simre sagte i ca. 25-30 min., eller til kødet er mørt. Pynt eventuelt med de sidste basilikumblade. Anret kødet oven på saucen med grøntsagerne.