Nem thaisuppe
Nem thaisuppe
"

Nem thaisuppe

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
En varmende og stærk klassiker hjemme hos os.

Dette er en superlækker, duftende, chunky suppe. Mangler du en grøntsag, så erstat den gerne med en anden.

Denne slags asiatiske retter, som er hotte og duftende, ledsages bedst af aromatiske hvidvine, som har lidt sødme. Halvtør Riesling fra Tyskland er et himmelsk match til denne suppe!
Udskriv opskrift

Ingredienser

Ingredienser:

  • Ca. 500 g kyllingebryst skåret i mundrette stykker
  • 1 finthakket løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 friskhakket chili (eller mere, hvis man synes)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 forårsløg i skrå skiver
  • 2 spsk. karrypulver
  • 1 spsk. rød karrypaste
  • 1 dåse kokosmælk 
  • 1 stilk citrongræs, flækket
  • 2 kafirlimeblad
  • 5 dl hønsefond
  • 1 tsk. revet gurkemeje (eller tørret)
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 150 g slikærter eller grønne bønner (haricots verts)
  • 150 g friske babyspinatblade
  • 10-12 små cherrytomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt limesaft

Tilbehør: hvide Jasminris eller risnudler

Toppings: limebåde, ekstra chili, korianderblade eller thai basilikum, fintskårne forårsløg, cashewnødder, kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Rens alle grøntsager.
  2. Kog risene efter anvisning på pakken.
  3. Hak løg fint. Hak chilien fint - husk at håndtere chilien med kniv og gaffel for at undgå at få den stærke saft på hænderne. Kernerne er ekstra stærke - dem plejer jeg også at bruge.
  4. Opvarm olien i en gryde. Svits løg, chili og et presset hvidløg i 2-3 min.
  5. Drys karrypulver og karrypaste over og rist den i nogle sekunder.
  6. Kom citrongræs, kafirlimeblad, forårsløg, kokosmælk og hønsefond i og lad det koge 2 min.
  7. Kom kyllingestykkerne i og lad det simre i ca. 7-8 min.
  8. Tilsæt tomater, slikærter og spinatblade og lad det simre 2-3 min. mere, til slikærterne er lige tilpas møre.
  9. Kom evt. lidt mere vand i, hvis du synes, suppen har for lidt væske. Smag til med salt og peber.
  10. Lige før servering: Fjern citrongræsstilken og kafirlimeblad og dryp limesaft over suppen.

Anret straks i individuelle suppeskåle med ris/nudler i bunden dækket af den lækre fyldige suppe og drysset med de friske toppings.

Er der rester, smager suppen også rigtig godt dagen efter.

Ekstra info: Kafirlimeblade og citrongræs findes i alle velassorterede supermarkeder eller asiatiske butikker. Retten bliver også god uden disse ingredienser, hvis du ikke kan skaffe dem.

Tip: Rens gurkemejerod og ingefærrod og opbevar dem på frost. Så er de nemme at rive på dine retter i frossen tilstand. Prøv fx at rive gurkemeje på spejlæg med letsvitsede spinatblade.