- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Morgon, Vieilles Vignes, Corcelette Cailloux 2023
Daniel Bouland – Morgon, Beaujolais, Frankrig
189,00
v. 6 stk.★★★★★★
"...Silketannin midt på tungen og slubrende saftighed. Mageløs beaujolais!"
- René Langdahl, Gastro (om årgang 2018)
Morgon er berømt for sin blå, vulkanske jord og er sammen med Moulin-à-Vent den mest eftertragtede Cru i Beaujolais.
93+ POINT og 94 POINT fra Robert Parker's The Wine Advocate til de seneste to årgange.
Denne Corcelette kommer fra de 60-80 årige, tudsegamle vinstokke, som står i modsætning til Corcelette, "Sable-udgaven" står plantet på den mere stenede del af Morgon-højen. Her skaber de gamle vinstokke i kombination med det unikke terroir og Boulands filosofi en koncentreret, mineralsk og langtlevende udgave af en Morgon.
Daniel Bouland er en eftertænksom og beskeden vinbonde. Han taler kun fransk, har ingen salgsfolk og sågar ingen hjemmeside.
Der er ikke så meget ”udenomssnak”. Han går op i sine vinstokke - passer selv personligt sine marker og dyrker dem efter økologiske og særdeles traditionelle principper med håndhøst, meget lave udbytter, brug af gamle fade og ”helklase-gæring”
Morgon Corcelette Cailloux er en stenet og mineralsk Beaujolais med en struktur, der i modsætning til mange andre vine fra Beaujolais også gør den lagringsværdig.
Vinen fremstår med indsmigrende aromaer af sorte kirsebær, hindbær, skovbund, bitter chokolade, røg og en stenet undertone.
I smagen ruller den med blød og lagfyldt frugt over tungen med en sprællende syre og en velintegreret, solid tanninstruktur, der ikke alene understreger denne komplekse udgave af en Morgon - men som også vidner om en særdeles lagringsværdig vin.
En imponerende Morgon, som først bør nydes 4-8 år fra høståret.
Druesammensætning:
Gamay
Om Daniel Bouland
Daniel Bouland hører til blandt den absolutte top i Beaujolais. Hans stærkt efterspurgte vine, som vi kun har i begrænsede mængder.
Helt atypisk for det, man ellers kender fra Beaujolais, er der her tale om imponerende lagringsværdige vine, som Daniel Bouland selv mener, at man først bør nyde efter 5 års lagring.
Små 9 hektar ejer Bouland på nogle af de bedste parceller i hele Beaujolais. Dette tæller fx Douby, ...
Kunderne mener
👏
Mere dyb og kompleks beaujolais fra morgon. Flere tertiære noter kombineret med mørk frugt, chokolade og lakrids. Mums
Lidt mere spark end den gængse Beaujolais. Lidt urte noter i både næse og mund, som gør at den godt mkan trække lidt mørkere retter.
Gennemsnit: 5 af 6
Fakta
Land | Frankrig |
Område | Beaujolais |
Producent | Daniel Bouland |
Årgang | 2023 |
Varenr. | 1573636 |
Drue | Gamay |
Alkohol | 14,0% |
Flaskestørrelse | 0,75 liter |
Indeholder sulfitter |
★★★★★★
"...Silketannin midt på tungen og slubrende saftighed. Mageløs beaujolais!"
- René Langdahl, Gastro (om årgang 2018)
Morgon er berømt for sin blå, vulkanske jord og er sammen med Moulin-à-Vent den mest eftertragtede Cru i Beaujolais.
93+ POINT og 94 POINT fra Robert Parker's The Wine Advocate til de seneste to årgange.
Denne Corcelette kommer fra de 60-80 årige, tudsegamle vinstokke, som står i modsætning til Corcelette, "Sable-udgaven" står plantet på den mere stenede del af Morgon-højen. Her skaber de gamle vinstokke i kombination med det unikke terroir og Boulands filosofi en koncentreret, mineralsk og langtlevende udgave af en Morgon.
Daniel Bouland er en eftertænksom og beskeden vinbonde. Han taler kun fransk, har ingen salgsfolk og sågar ingen hjemmeside.
Der er ikke så meget ”udenomssnak”. Han går op i sine vinstokke - passer selv personligt sine marker og dyrker dem efter økologiske og særdeles traditionelle principper med håndhøst, meget lave udbytter, brug af gamle fade og ”helklase-gæring”
Morgon Corcelette Cailloux er en stenet og mineralsk Beaujolais med en struktur, der i modsætning til mange andre vine fra Beaujolais også gør den lagringsværdig.
Vinen fremstår med indsmigrende aromaer af sorte kirsebær, hindbær, skovbund, bitter chokolade, røg og en stenet undertone.
I smagen ruller den med blød og lagfyldt frugt over tungen med en sprællende syre og en velintegreret, solid tanninstruktur, der ikke alene understreger denne komplekse udgave af en Morgon - men som også vidner om en særdeles lagringsværdig vin.
En imponerende Morgon, som først bør nydes 4-8 år fra høståret.
Druesammensætning:
Gamay
Om Daniel Bouland
Daniel Bouland hører til blandt den absolutte top i Beaujolais. Hans stærkt efterspurgte vine, som vi kun har i begrænsede mængder.
Helt atypisk for det, man ellers kender fra Beaujolais, er der her tale om imponerende lagringsværdige vine, som Daniel Bouland selv mener, at man først bør nyde efter 5 års lagring.
Små 9 hektar ejer Bouland på nogle af de bedste parceller i hele Beaujolais. Dette tæller fx Douby, ...
Fakta
Land | Frankrig |
Område | Beaujolais |
Producent | Daniel Bouland |
Årgang | 2023 |
Varenr. | 1573636 |
Drue | Gamay |
Alkohol | 14,0% |
Flaskestørrelse | 0,75 liter |
Indeholder sulfitter |
189,00
v. 6 stk.Kunderne mener
👏
Mere dyb og kompleks beaujolais fra morgon. Flere tertiære noter kombineret med mørk frugt, chokolade og lakrids. Mums
Lidt mere spark end den gængse Beaujolais. Lidt urte noter i både næse og mund, som gør at den godt mkan trække lidt mørkere retter.
Gennemsnit: 5 af 6