KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot

Meursault-Charmes, Premier Cru

Domaine Jean Monnier & Fils – Meursault, Bourgogne, Frankrig

Meursault-Charmes, Premier Cru
Få på lager (Levering: 1-3 hverdage) Varenr: 1217136
Ved 6 fl. - 469,00 DKK pr. fl. - Spar 10 %
Ved 1 fl. - 525,00 DKK pr. fl.
Pris v/6 fl.469,00 DKK
Tip: Køber du 6 fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
Vælg antal
-
+

Bestil nu og få leveret denne vare senest torsdag d. 26. oktober – (Leveringsinfo)

  • Område: Bourgogne, Frankrig
  • Årgang: 2015
  • Druer: Chardonnay
  • Alkohol: 13,0%

Det er ikke hver dag, at man finder god Meursault Premier-Cru i dette prisleje. Og da slet ikke fra den unikt beliggende Charmes, der sammen med Perrières og Genevrières, regnes som de bedste marker i Meursault. Charmes Premier Cru-marken grænser op til Puligny-Montrachet-kommunen og markerne Les Referts og Les Combettes. Her ejer Jean-Monnier & Fils sølle 0,7 ha, hvor de fra en kalkrig jordbund med stor koncentration af hvid mergel producerer lidt over 3.000 flasker afhængigt af årgangen. Her af kommer der kun en yderst begrænset mængde til Danmark.

Vinen laves forholdsvist traditionelt med størst mulig respekt for områdets unikke terroir. Det betyder (selvfølgelig), at druerne håndhøstes, hvorefter lagringen foregår på 100% fransk eg, hvoraf kun 20% er nye fade. Den forholdsvis lille andel af nye fade, gør at Chardonnay-druen her virkelig formår at udtrykke det unikke terroir, og vinen derfor ikke bliver overgjort af fadpræg. 

Vinbeskrivelse:

Denne herlige Meursault Charmes Premier Cru udtrykker på flot vis, hvorfor Bourgogne - og ikke mindst Meursault - er så unikt et område at dyrke Chardonnay i. Vinens klare gule skær efterfølges af en elegant, dyb og indsmigrende næse med citrus, smør, hasselnødder og en sekundær kalket mineralitet. I smagen går elegancen igen. Der er fedme, koncentration og lækker viskositet og samtidig en rank fremtoning med livlig syre, der gør vinen imponerende ren og afbalanceret i udtrykket. 

Drik denne herlige Meursault til eks. svampebruscetta (gerne med et skvæt fløde til de ristede svampe), risotto med smørristede kantareller eller en jordskokkesuppe med sprødstegte pancetta/bacon-tern på toppen. Så lover vi en oplevelse ud over det sædvanlige!

Druesammensætning:

100% Chardonnay

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2015
Varenr. 1217136
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Beskrivelse af Domaine Jean Monnier & Fils

Familien Monnier etablerede deres domaine i Meursault tilbage i 1720. Domænet består i dag af 17 Ha, og det er et af de sjældne domæner i regionen Côte de Beaune, der producerer såvel røde som hvide vine. De fleste af domainets vinstokke er 25 til 60 år gamle. Ejendommen drives i dag af Jean-Claude Monnier og hans søn Nicolas. Selvom de selvfølgelig har fulgt med i den nyeste udvikling, trækker de i høj grad også på de rige erfaringerne fra deres forfædre, således at deres vin...

Læs mere på Domaine Jean Monnier & Filss profil

Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket