Marokkansk and med abrikoser
Marokkansk and med abrikoser
"

Marokkansk and med abrikoser

Opskrift af:
3½ timer
Antal personer: 4
Marokkansk and med abrikoser serveres gerne med en vin med god frugtsødme og fylde.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 and, 2600-3000 gr.
  • 1 spsk. Ras el Hanout (marokkansk krydderiblanding)
  • 1 spsk. groft salt
  • 200 g tørrede abrikoser
  • 200 g perleløg eller forårsløg
  • 2 dl æblemost
  • 2 dl hønsefond
  • 50 g hakkede, ristede mandler
  • 2 spsk. grofthakket koriander

Fremgangsmåde

Anden soigneres og tørres. Bland krydderiblanding og salt. Gnid anden grundigt med blandingen og læg den i en bradepande. Steg anden i ovnen ved 170 grader i ca. 3 timer. Hold øje med den undervejs og dæmp evt. temperaturen, hvis den bliver for mørk. Hæld en dl vand over anden ca. hver ½ time. Når anden en færdig og let afkølet, skæres den ud i passende stykker til servering.

I en sauterpande eller gryde ristes perleløg i lidt olie, de tørrede abrikoser kommes ved, og æblemosten hældes på. Kog et par minutter, til mosten er næsten væk, og hæld så hønsefonden ved og kog yderligere et par minutter. Tag panden af varmen og læg låg på. Lad den trække ½ time. Smag til med lidt salt og peber og evt. lidt mere æblemost.

Anretning: Løg og abrikoser lægges i bunden af et ovnfast fad og andestykkerne lægges ovenpå. Varm den i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader. Inden servering drysses med mandler og koriander. Serveres med små smørristede kartofler og godt brød.