Gonzague & Claire Lurton Vineyards

Sonoma

Gonzague & Claire Lurton Vineyards

Gonzague og Claire Lurton står bag denne forholdsvis nye og spændende vingård, hvor der produceres stærkt begrænsede mængder af elegante og nærmest sprøde Bordeaux-inspirerede vine fra det fantastiske terroir ved Chalk Hill i Sonoma.

Chalk Hill er, som navnet antyder, en særdeles kalkrig vinmark med et stort indhold af vulkansk aske beliggende i ca. 160-225 meters højde. Marken regnes for noget af det mest eksklusive jord i Sonoma - og jord, der da også danner grundlag for kultvinen Vérité, som flere gange har opnået de magiske 100 point af Robert Parker. 

Hvis Lurton-navnet virker bekendt, er det ikke helt uden grund. Familien stammer nemlig fra Bordeaux, hvor de blandt andet også ejer kendte Cru Classé-vinslotte som Château Ferrière, Château Dufort Vivens og Château Haut-Bages Libéral. 

Målet hos Acaibo (som vingården også kaldes) er at frembringe en så ren og frisk frugt som overhovedet muligt, hvilket der virkelig kan smages i vinene. De er alle kølige, mineralske vine med et forholdsvist lavt alkoholniveau, hvor elegancen virkelig er i højsædet.

Kort og godt om Gonzague & Claire Lurton Vineyards

Område
Sonoma, USA

Område:
Sonoma, Californien

Primære druer:
Cabernet Sauvignon
Merlothttp://www.acaibo.com
2 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue