- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Ærtesuppe
- 1 kg ærter med bælg svarende til ca. 350 gram friskbælgede
- 150 gram kartofler
- 1 pose spinat
- 1 stk. porre
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1,2 liter hønsefond
- 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
- 250 gram creme fraiche 18%
- ½ pakke prosciutto di Parma
- Salt og frisk peber
Rugbrødscroutoner
- 3 skiver rugbrød
- 1 fed hvidløg
- 2 ekstra jomfruolivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på Luksus-ærtesuppe med ristet rugbrød og parmaskink her.
Ærtesuppe
- Start med at pille ærterne
- Rengør porre og løg. Hak dem sammen med hvidløget.
- Varm olien op i en gryde og svits det hele.
- Når det falder lidt sammen, tilføjer du hønsefond.
- Skræl kartoflerne, mens det koger op.
- Skær dem i mindre stykker og tilføj dem.
- Mens de koger, steger du parmaskinken sprød.
- Når kartoflerne er kogt møre, tilføjer du ærterne.
- Efter 1 min. puttes det hele i en blender sammen med creme fraiche og spinat.
- Fjern det lille låg i toppen af blenderen og læg et viskestykke over, inden du blender - ellers kan der skabes tryk, og så har du suppe i hele køkkenet.
- Smag til med salt og peber.
Rugbrødscroutoner
- Varm en pande op med olien.
- Giv hvidløgene et klask med en kniv.
- Tilføj dem så olien tager lidt smag.
- Skær rugbrødet ud i mindre stykker.
- Steg det sprødt – giv det et skud salt.