- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- Ca. 150 g oksemørbrad per person
- 4 store gode friskbagte pitabrød (fx dem fra den nærmeste tyrkiske bager)
- Ca. 1 skive ost per brød
- Lidt ekstra jomfru olivenolie til stegning
- Fint salt
- Evt. 4 æg
Til sandwichbar:
- 2 mellemstore tomater i meget tynde skiver
- Ca. 1 skive skinke per brød
- Sprød salat i løse blade
- Sennep
Salsa-golfdressing (opfundet i Argentina i en golfklub):
- 2,5 dl god mayonnaise
- 2 spsk. ketchup
- 3-4 dråber citronsaft
- 1 tsk. Worcestersauce
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. 2-3 dråber tabasco
Tilbehør: Hjemmelavede, håndskårne pommes frites og måske en råkostsalat.
Fremgangsmåde
Skær oksekødet i tynde, ens skiver. Det er meget vigtigt, at skiverne er under 1 cm tykke. Det er nemmest at skære de tynde skiver af frosset/delvist optøet kød. Lad dem tø helt op, inden de steges.
Lav salsa-golfdressing ved at røre alle ingredienserne godt sammen. Denne dressing holder i flere dage på køl. Den er også god til rejecocktail tilsat nogle dråber cognac/brandy.
Hav alle ingredienserne klar til sandwichbar, inden du går i gang. Idéen er, at gæsterne selv samler deres yndlingssandwich.
Steg kødskiverne på en varm pande med lidt olivenolie til medium stegt - drys med fint salt, mens de steger. Læg et stykke ost på hver skive kød det sidste minut, så det smelter. Steg spejlæggene i en anden pande, gerne med en god sjat olivenolie, og drys dem også med lidt fint salt.
Rist samtidig pitabrødene let i ovnen.
En argentinsk lomito fra bund til top: (må endelig ikke være for høj)
- Pitabrød (top) med lidt sennep
- Et spejlæg
- En skive skinke
- Kød med smeltet ost (de små skiver kød skal dække hele brødet)
- Et par tomatskiver
- Et par salatblade
- Pitabrød (bund) med salsa-golfdressing
Syndigt tip: Pitabrødet dryppes let på brødkrummesiden med skyen fra panden. Bare lidt…