Lomitos (varme argentinske kødsandwiches)
"

Lomitos (varme argentinske kødsandwiches)

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
En god lomito er noget af det, jeg savner mest fra Argentina. Alle caféer serverer denne lækre, men simple nationalret med mør oksefilet. Her i Danmark laver jeg den også med oksemørbrad. Vær omhyggelig med dit valg af kød og brød. Og så en frugtrig og fyldig rødvin til = hverdagslykke.

P.S.: Jeg laver også gerne lomitos til gæsterne. Delicioso!
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • Ca. 150 g oksemørbrad per person
  • 4 store gode friskbagte pitabrød (fx dem fra den nærmeste tyrkiske bager)
  • Ca. 1 skive ost per brød
  • Lidt ekstra jomfru olivenolie til stegning
  • Fint salt
  • Evt. 4 æg

Til sandwichbar:

  • 2 mellemstore tomater i meget tynde skiver
  • Ca. 1 skive skinke per brød
  • Sprød salat i løse blade
  • Sennep

Salsa-golfdressing (opfundet i Argentina i en golfklub):

  • 2,5 dl god mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • 3-4 dråber citronsaft
  • 1 tsk. Worcestersauce
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. 2-3 dråber tabasco

Tilbehør: Hjemmelavede, håndskårne pommes frites og måske en råkostsalat.

Fremgangsmåde

Skær oksekødet i tynde, ens skiver. Det er meget vigtigt, at skiverne er under 1 cm tykke. Det er nemmest at skære de tynde skiver af frosset/delvist optøet kød. Lad dem tø helt op, inden de steges.

Lav salsa-golfdressing ved at røre alle ingredienserne godt sammen. Denne dressing holder i flere dage på køl. Den er også god til rejecocktail tilsat nogle dråber cognac/brandy.

Hav alle ingredienserne klar til sandwichbar, inden du går i gang. Idéen er, at gæsterne selv samler deres yndlingssandwich.

Steg kødskiverne på en varm pande med lidt olivenolie til medium stegt - drys med fint salt, mens de steger. Læg et stykke ost på hver skive kød det sidste minut, så det smelter. Steg spejlæggene i en anden pande, gerne med en god sjat olivenolie, og drys dem også med lidt fint salt.

Rist samtidig pitabrødene let i ovnen.

En argentinsk lomito fra bund til top: (må endelig ikke være for høj)

  • Pitabrød (top) med lidt sennep
  • Et spejlæg
  • En skive skinke
  • Kød med smeltet ost (de små skiver kød skal dække hele brødet)
  • Et par tomatskiver
  • Et par salatblade
  • Pitabrød (bund) med salsa-golfdressing

Syndigt tip: Pitabrødet dryppes let på brødkrummesiden med skyen fra panden. Bare lidt…

Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket