91 point
James Suckling

139,00

v. 6 stk.
155,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere
91 point
James Suckling

Fra sølle 1 ha vinmarker i Neive med en kalkrig jordbund laver Rivetti yderst begrænsede mængder af denne økologiske og lidt atypiske Piemonte-vin, som er baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot. To druesorter, der jo ellers mest er kendt fra Bordeaux.

Høst og den efterfølgende sortering foregår med hånden i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Processen foregår i temperaturstyrede ståltanke med hyppig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

De forskellige druesorter fermenteres separat og lagrer efterfølgende i ca. 12 måneder på små franske fade. Efter den endelige blanding lagres vinen yderligere 6 måneder på fad, inden den tappes. Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere 6 måneder, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter.

Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Årgang 2016 er en bragende smuk årgang i Barbaresco, hvilket også kommer til udtryk i denne herlige Langhe Garasin, som fra og med denne årgang er økologisk certificeret.

Den mørkrøde farve efterfølges af charmerende aromaer med kirsebær, blåbær, skovbund og te.

I smagen smyger den bløde og givende frugt sig elegant over tungen med velsmurte tanniner, saftig syre og en lang, sprød finale.

En særdeles spændende vin, der på trods af sin atypiske druesammensætning forekommer piemontetisk - og som uden tvivl vil overraske Cabernet-fans og samtidig udfordre de norditalienske vinfreaks.

Vigtigst af alt vil den bare være en fantastisk ledsager til en lang række italiensk inspirerede retter - fx Pasta Carbonara eller andre pastaretter med kød!

Druesammensætning:

50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 3
Gennemsnit: 5 af 6

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2016
Varenr. 2198636
Drue Merlot
Cabernet Sauvignon
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl 1855
Grassl 1855
91 point
James Suckling
91 point
James Suckling

Fra sølle 1 ha vinmarker i Neive med en kalkrig jordbund laver Rivetti yderst begrænsede mængder af denne økologiske og lidt atypiske Piemonte-vin, som er baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot. To druesorter, der jo ellers mest er kendt fra Bordeaux.

Høst og den efterfølgende sortering foregår med hånden i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen spontant med de i kælderen forekommende gærstammer. Processen foregår i temperaturstyrede ståltanke med hyppig overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

De forskellige druesorter fermenteres separat og lagrer efterfølgende i ca. 12 måneder på små franske fade. Efter den endelige blanding lagres vinen yderligere 6 måneder på fad, inden den tappes. Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere 6 måneder, inden den frigives til salg.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter.

Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke.

Årgang 2016 er en bragende smuk årgang i Barbaresco, hvilket også kommer til udtryk i denne herlige Langhe Garasin, som fra og med denne årgang er økologisk certificeret.

Den mørkrøde farve efterfølges af charmerende aromaer med kirsebær, blåbær, skovbund og te.

I smagen smyger den bløde og givende frugt sig elegant over tungen med velsmurte tanniner, saftig syre og en lang, sprød finale.

En særdeles spændende vin, der på trods af sin atypiske druesammensætning forekommer piemontetisk - og som uden tvivl vil overraske Cabernet-fans og samtidig udfordre de norditalienske vinfreaks.

Vigtigst af alt vil den bare være en fantastisk ledsager til en lang række italiensk inspirerede retter - fx Pasta Carbonara eller andre pastaretter med kød!

Druesammensætning:

50% Cabernet Sauvignon
50% Merlot

Om Massimo Rivetti


Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er ko...

Læs mere på Massimo Rivettis profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2016
Varenr. 2198636
Drue Merlot
Cabernet Sauvignon
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

139,00

v. 6 stk.
155,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 3
Gennemsnit: 5 af 6

Det perfekte glas til denne vin

Grassl 1855
Grassl 1855

Andre kunder har også købt