Lammerullepølse
Lammerullepølse
"

Lammerullepølse

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
Lækker opskrift på lammerullepølse, venligst udlånt af Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Denne og mange flere opskrifter kan findes i kogebogen Råt for usødet.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 udbenet lammebryst
  • 40 g salt per kg kød
  • 1 spsk. enebær
  • 6 laurbærblade
  • Peber
  • 1 bundt persille
  • 1 liter vand
  • 4 tern oksebouillon
  • 1 tsk. Worcestershire-sauce
  • 2 ts. Salt
  • 10 blade husblas
  • Pølsepresser eller kødsnor
  • Lammebouillon

Tilbehør

  • Agurkspringer
  • Sennep
  • Karse
  • Rødløg i skiver
  • Rudbrød med smø

Fremgangsmåde

Lammerullepølse
Kødet gnides i salt, knuste enebær, laurbærblade og peber. Lad det derefter trække natten over.

Børst det overskydende salt af.

Rens persillen, blanchér den i saltet vand og læg den hen over kødet.

Rul brystet stramt omkring persillen. Læg rullen i en pølsepresser eller snør den stramt sammen med en kødsnor.

Kog pølsen forsigtigt i tynd lammebouillon eller vand i 1-2 timer ved lav varme. Lad den afkøle i kogevandet.

Sky
Vandet bringes i kog med de 4 okseterninger, til de er helt opløste. Rør Worcestershire-sauce og salt i.

Stil til afkøling et køling sted, til fedtet har lagt sig foroven og dannet skorpe. Dette fjernes forsigtigt med en ske.

Husblassen lægges i blød i koldt vand i 10 min., til det er blødt.

Skyen varmes op, men må ikke koge. Derefter røres husblassen i skyen.

Stilles i køleskabet til det er stift.