Lammefilet i kartoffelsvøb med krydret flødeost
Lammefilet i kartoffelsvøb med krydret flødeost
"

Lammefilet i kartoffelsvøb med krydret flødeost

Opskrift af:
90 minutter
Antal personer: 4
Lækker og anderledes opskrift på lammefilet. Rigtig fin gæstemad som er nem at lave. Nydes gerne med en frisk, frugtrig og blød rødvin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 600 g lammefilet (2 stk.)
  • 4 store bagekartofler
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 200 g flødeost
  • 4 fed hvidløg
  • Friske krydderurter

Tilbehør: ratatouille, kraftig tomatsky med basilikum, små spæde forårsgrøntsager, gulerødder, forårsløg, asparges i en persillesky.

Fremgangsmåde

Brun lammefileterne godt på en varm pande. Krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber. Læg dem på et klæde og lad dem afkøle.

Skræl og riv kartoflerne på et råkostjern. Pres så meget væde af som muligt. Rør de revne kartofler sammen med finthakket løg, æggene og hvedemel. Krydr med salt og friskkværnet peber. Forvarm ovnen til 200 grader. Beklæd 2 små (20 x 20 cm) bradepander med bagepapir og fordel kartoffelmassen ud i et tyndt lag i hver bradepande. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. Lad dem afkøle.

Rør flødeosten med hvidløg og hakkede krydderurter efter smag. Fordel flødeosten på de to kartoffelkager og læg en lammefilet på hver. Rul kartoffelkagen tæt omkring lammefileten. Lad bagepapiret bliver på, så det hjælper med at holde dem sammen. Bag rullerne i ovnen i ca. 15 min. ved 220 grader. Lad dem afkøle let og fjern så bagepapiret. Steg nu rullerne på en pande i lidt olie, så de bliver gyldne og sprøde. Lad dem hvile lidt inden servering. Skær hver rulle i 4 stykker til servering.

Forslag tilbehør:
Kan serveres med ratatouille og kraftig tomatsky med basilikum eller med små spæde forårsgrøntsager, gulerødder, forårsløg, asparges i en persillesky.