Lækre tapasidéer
Lækre tapasidéer
""""

Lækre tapasidéer

Opskrift af:
Her er nogle idéer til nemme, udsøgte tapas, som kan serveres til et forfriskende glas mousserende vin.
Udskriv opskrift

Fremgangsmåde

De nemme og friske

  • Papaya i store stykker rullet med serranoskinke
  • Grønne asparges rullet med parmaskinke (i ovnen til skinken er sprød)
  • Små toasts med stenbiderrogn, creme fraiche og hakket rødløg
  • Små agurkesandwiches i stave (toastbrød, ultratynde agurkeskiver, flødeost)
  • Små butterdejshapsere (Skær butterdej i hapsere. Kom fx en grøn oliven, soltørrede tomater eller et stykke gedeost på. Bages, til de er gyldne. Lav også nogle med cocktailpølser til de yngre gæster)
  • Samosas, filopakker, hummus med pitabrød
  • Julesalat (endivie) blade fyldt med skinketern, ricotta og granatæblekerner
  • Hjemmelavet hamburgerryg i tern serveret på pinde med et stykke ananas
  • Mini-salater med mango, avocado (husk citron for at bevare farven) og rejer, evt. i serveringsskeer
  • Saltede mandler, gode oliven, brødstænger, sprødstegte chorizoskiver
  • bacon vandbakkelser (se opskrift her)

De lidt mere sofistikerede, serveres fx i porcelæns-serveringsskeer (forestil dig forretter serveret som enkelte, lækre smagsprøver)

  • Kaviar på kartoffelmos (kom mosen direkte på skeen med en sprøjtepose m/stjernetud og små toppe med kaviar)
  • Kammuslinger i ristet smør drysset med saltflager og masser af frisk persille
  • Ravioli med rosmarinsmør og sprødstegt parmaskinke (se opskrift)
  • Grøntsags-tempura
  • Krabbekød på flutes med citronmayonnaise
  • Gnocchi i tomatsauce med basilikum og revet parmesanost
  • Suppe-shots (fx stærk tomatsuppe, se opskrift her)
  • Store tigerrejer på pinde (stegt på panden med smør og hvidløg)
  • Små bruschettaer med smørstegte østershatte (se opskrift her)