Lækre quesadillas
""

Lækre quesadillas

Opskrift af:
20 minutter
Antal personer: 2
Jeg har altid ingredienser til en gang quesadillas i køkkenet. Perfekt til en late-night snack med manden til et glas Pinot Noir, eller når man får uventede gæster. Server dem også gerne som "pre-dinner snacks" med et glas mousserende vin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 majspandekager
  • Ca. 4-6 skiver skinke (nok til at dække 2 tortillas)
  • 100 g revet cheddarost
  • Evt. 1 frisk rød chili, hakket
  • 4 tsk. basilikumspesto
  • Evt. 1 mellemstor tomat
  • lidt havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør: taco salsa, chilisauce, guacamole eller cremefraiche, 

Fremgangsmåde

Varm ovnen til 200 grader og kom 4 majspandekager på grillristen med bagepapir i 4-5 minutter. De skulle gerne blive en lille smule tørre. Tag dem ud og smør straks to af dem med basilikumspesto. Læg herpå skinkeskiver, et godt lag cheddarost og noget friskhakket chili + evt. meget tynde tomatskiver. Osten er det, der vil klistre de to lag pandekager sammen. Dæk med de andre to majspandekager og sæt dem tilbage i ovnen få minutter til de er gyldne og osten er smeltet. Tag dem ud på et skærebræt. Skær dem i trekanter og servér straks.

Alternativt fyld: Prøv fx

  • tynde skiver af stegt kyllingebryst med rucolablade, bacondrys og revet ost
  • Tomatpesto, spinatblade, revet mozzarella og ristede pinjekerner
  • lidt kødsauce og røde bønner toppet med revet ost
  • gedeost, cremefraiche og løg i skiver
  • Og en sød version? Tynde bananskiver og dulce-de-leche med et drys havsalt.