La Bastide Saint Dominique

Rhône

La Bastide Saint Dominique

La Bastide Saint-Dominique blev grundlagt i 1976 af Gérard og Marie-Claude Bonnet. Selve vingården er beliggende i et gammelt kapel fra det 16. århundrede – ved foden af Châteauneuf-du-Papes bakker. Området er præget af den stærke mistralvind og den næsten uudholdelige sommervarme.

Det er fra disse unikke omgivelser, at Gérard og Marie-Claude - sammen med deres søn, Eric - producerer alle deres vine.

For at få det bedste ud af de forskellige druesorter anvender La Bastide Saint-Dominique moderne udstyr i kombination med traditionelle teknikker for vinproduktion. Afgørende beslutninger i forhold til dyrkning tager derfor bl.a. udgangspunkt i den specifikke jordbundstype.

Druerne høstes manuelt og udvælges to gange – første udvælgelse sker i selve vinmarken, mens anden udvælgelse foregår, når druerne ankommer til vingården. Herefter afstilkes druerne og vinificeres i temperaturregulerede tanke. Drueskallerne er i kontakt med mosten imellem to og fire uger – alt afhængigt af druetype og årgang.

For Gérard og Marie-Claude Bonnet er det vigtigt, at såvel dyrkning som lagring foregår med respekt for deres vine, hvorfor også sidste etape – når vinen tappes på flasker – foretages på selve vingården.

Kontakt
La Bastide Saint-Dominique
Chemin Saint-Dominique
84350 Courthézon
Hjemmeside: https://bastide-st-dominique.com/

 

Kort og godt om La Bastide Saint Dominique

Område
Rhône, Frankrig

Primære druer:
Grenache
Syrah

Appellation:
Châteauneuf-du-Papehttps://bastide-st-dominique.com/
7 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue