- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 1 hel kylling, fersk eller optøet
- 2 løg
- 1 stor gulerod
- 1 porre
- 1 store stykke hvidkål
- Evt. 1 stilk bladselleri
- 1 hønsebouillonterning
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
- Nogle kviste timian
- Nogle kviste rosmarin
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. oregano
- 7-8 hele peberkorn
Fremgangsmåde
Consommé: Rens alle grøntsager. Dæk hele kyllingen med vand i en gryde, som er tilpas i størrelsen - den må nemlig ikke være alt for stor. Tilsæt løg i kvarter, gulerod i grove stykker, porre delt i to, hvidkål, bladselleri, bouillonterningerne, eddike og krydderurter. Kog i ca. 45 min. Skum af og til. Tag kyllingen op og si det hele over i en anden gryde. Smag til med salt og peber, og kog evt. lidt ind for at få en mere koncentreret smag. Dette kan med fordel laves på forhånd. Varm suppen op til kogepunktet - lige før servering i kopper.
Alternativ: Suppefonden kan med fordel fryses, i op til 2 måneder, og bruges til at lave en suppe med kødboller eller med nudler og kyllingestykker eller som base til mange andre supper. Også god til saucen i en Chicken Pie.
Kyllingekødet: Når kyllingen er kølet lidt ned (den skal helst stadig være lun), kan du pille (og det kan sagtens gøres med kniv og gaffel) alle de gode stykker kød og evt. skære dem i mindre stykker. Kassér ben og skind. Kødet kan fryses i portioner i op til 2 måneder. Så har du altid kød til en frisk kyllingesalat, til Chicken Pie eller tarteletter.
Den hjemmelavede kyllinge-consommé serveres i kopper og drikkes evt. stående med et glas fyldig hvidvin til og ristede flutesskiver dryppet med olivenolie og havsalt.