Koteletter med rødpebersauce og appelsin
Koteletter med rødpebersauce og appelsin
"

Koteletter med rødpebersauce og appelsin

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
Den nemme og sunde sauce i flotte, orange nuancer er en slags jerk-sauce, som jeg fandt på en dag. Tilpas den, som du vil, med mere hvidløg/mindre chili. En lækker hvidvin med lidt sødme vil være god modspil til chilien.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Saucen:

  • ½ -1 frisk rød chili (efter smag)
  • 1 rød peber
  • 1 mellemstor tomat
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. citronsaft

Yderligere:

  • Svinekoteletter til 4 personer (ca. 8 stk.)
  • Salt
  • Karry
  • Olivenolie til stegning
  • 1 appelsin
  • En lille sjat hvidvin

Tilbehør: ris, speltkerner eller grønne linser.

Fremgangsmåde

Forbered og hak alle ingredienser til saucen. Kør dem i en blender til en cremet konsistens. Sæt til side.

Varm olien på en stegepande. Drys koteletterne med salt og karry og brun dem i ca. 2 min på hver side. Skræl appelsinen og skær den i mundrette stykker. Hæld pebersauce og hvidvin på panden til koteletterne og tilføj appelsinstykkerne. Lad simre i ca. 8-10 min. Servér straks med ris, speltkerner eller grønne linser til.

Alternativ: Prøv retten med kyllingebryst i stedet for koteletter.