- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Tilbehør
- 400 g kartofler
- 50 g smør
- 200 g ærter
- Salt og friskkværnet peber
Dreng
- 2 stk. ansjosfilet
- 2 spsk. revet peberrod (køb et helt stykke)
- 2 spsk. kapers
- 2 skiver citron
Wienerschnitzel
- 2 stk. kalvefilet á 200-250 g per stk.
- 3 æg
- 200 g rasp
- 50 g smør
Smørsovs med kapers
- 50 g kapers
- 150 g smør
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere "Gastromand" Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på klassisk wienerschnitzel med "dreng" her.
Tilbehør
- Skær kartoflerne ud.
- Lad smørret bruse af på en pande.
- Steg kartoflerne i 30 min. ved middelsvag varme.
- Vend dem rundt, så de bliver stegt på alle sider.
- Imens laver du wienerschnitzelerne.
- Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække i 3 min., inden de serveres til retten.
Dreng
- Skær en citronskive af ca. 1 cm tykkelse per "dreng."
- Rul en ansjos op, så den danner en ring, og placer den på citronskiven.
- Læg kapers og peberrod ovenpå.
- Læg "drengen" på den færdige wienerschnitzel, når den er stegt.
Wienerschnitzel
- Læg film over kødet.
- Bank det fladt med en bred kniv eller din håndflade.
- Pisk æggene sammen og hæld dem i en skål.
- Hæld rasp i en skål eller en dyb tallerken.
- Vend først kødet i rasp, så i æg og til sidst i rasp igen.
- Varm en pande op med smørret og lad det bruse af.
- Steg nu kødet på begge sider i ca. 3 minutter.
- Anret med "dreng," brasede kartofler og ærter.
Smørsovs med kapers
- Varm en pande op med smørret og lad det bruse af.
- Tilsæt kapers og lad det stege ved middelsvag varme i et par minutter.
- Hæld det over wienerschnitzelerne før servering.