Kartoffelmos med parmesanost
Kartoffelmos med parmesanost
"

Kartoffelmos med parmesanost

Opskrift af:
60 minutter
Antal personer: 4
Parmesanost har umami-smag - den femte smag. Derfor bliver retterne endnu mere lækre, når de får parmesan. Her er osten både smeltet ind i mosen og gratineret ovenpå. Prøv det - som tilbehør til skinkeschnitzler, hakkebøffer, farsbrød dækket med parmaskinke eller gerne til et stykke braiseret vildt og en god svampesauce.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 50 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 100 g friskrevet parmesanost (Parmigiano-Reggiano)
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem helt møre (ca. 35 min). Hæld vandet fra og kom smør, salt og peber i gryden med kartoflerne. Pisk kartoflerne til mos med et piskeris. Kom æggeblommer og halvdelen af osten i og pisk lidt igen.

Fordel kartoffelblandingen i et ildfast fad og drys resten af osten ovenpå. Bag ved 225 grader, indtil det er gyldent (ca. 20-30 min.).