Kartoffelmad
Kartoffelmad
"

Kartoffelmad

Opskrift af:
20 minutter
Antal personer: 4
Let og lækker opskrift på kartoffelmad, venligst udlånt af Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Denne og mange flere opskrifter kan findes i kogebogen Råt for usødet.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler
  • 2 løg
  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl pasteuriseret æggeblomme
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl vegetabilsk olie
  • 1 bundt purløg
  • 16 skiver røget bacon
  • Mel
  • Maizena
  • Sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Kog kartofler med salt. Køl dem ned og halvér dem.

Steg bacon og hak purløg fint

Stegte løg
Skær løgene, drys med sukker og salt. Lad det trække natten over.

Vend løgene i mel og Maizena og fritér ved 140 grader i friture.

Hjemmelavet mayonnaise
Pisk sennep, æggeblommer og hvidvinseddike sammen. Pisk derefter forsigtigt olie i, til det tykner. Smag til med salt.