Kalvebrissel i beignet – med syltede blomkål og efterårshindbær
Kalvebrissel i beignet – med syltede blomkål og efterårshindbær
"

Kalvebrissel i beignet – med syltede blomkål og efterårshindbær

Opskrift af:
30 minutter
Antal personer: 4
Lækker opskrift på kalvebrissel i beignet – med syltede blomkål og efterårshindbær, venligst udlånt af Søren Pedersen fra Norsminde Kro. Denne og mange flere opskrifter kan findes i kogebogen Råt for usødet.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 250 g kogt brissel
  • ¼ blomkål
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 30 g foie gras
  • 20 hindbær (gerne Autumn Bliss, som er et efterårsbær til beignetdej)
  • 1 dl mel
  • 1 æg – delt i blomme og hvide (hviden skal piskes stift)
  • 1 spsk. øl eller vineddike (hvid)
  • Lidt salt og paprika

Fremgangsmåde

Alt (mel, æg, øl, fedtstof og krydderier) – undtagen de stiftpiskede æggehvider, blandes sammen. Lad det hvile i 15 minutter.

De stive hvider piskes i.

Den kogte brissel deles, så hver person får 2 eller 3 per stk.'

Blomskæres papirstynd, vaniljen skrabes og røres i olien. Herefter lægges blomkålen deri.

Foie grasen lunes, hakkes og røres i mayonnaisen.

Varm olie til fritering, dyp brislerne i beignetdejen og fritér dem, til de er gyldne. Pensl dem evt. med sherry-eddike, når de er færdige.

Kom en streg mayonnaise på tallerkenerne og læg blomkål på. Anret herefter brislerne og strø hindbærrene ud på tallerkenen.