Jordbærtrifli med portvin
"

Jordbærtrifli med portvin

Opskrift af:
25 minutter
Antal personer: 6
Lynhurtig og superlækker sommerdessert med jorbær. Nyd et glas kølig ruby portvin til. Eller brug hvid sød portvin for en mere delikat version.

Er der børn i nærheden laver man blot en ektra portion med hyldeblomstsaft i stedet for portvinen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2 bakker friske jordbær
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ liter piskefløde
  • 1 pose makroner (250 g)
  • ca. 1 dl portvin
  • 6 rødvinsglas (eller cognacglas) til portionsanretning

Fremgangsmåde

Rens og halvér jordbærerne og læg dem i en gryde. Drys sukker og vaniljesukker på, giv det et kort opkog og lad det stå og trække i køleskabet. Dette kan laves i forvejen.

Pisk fløden stiv.

Knus makronerne og dryp portvin på som ønsket.

Anretning: kom et lag makroner i bunden, tilføje et lag jordbær og et lag flødeskum. Og så forfra med de tre lag (makroner, jordbær, flødeskum). Servér straks med et kølig glas portvin til.

Alternativ: Triflien kan også laves med friske kirsebær. Her vil den røde dessertvin fra Rasteau passe fantastisk til, både i retten og til retten.

Kontakt
JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44
Åbningstider butik
Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket