Domaine Jean-Michel Guillon

Gevrey-Chambertin

Domaine Jean-Michel Guillon

Jean-Michel Guillon er en forholdsvis ny Bourgogne-producent, som siden 1980 har skabt sig et velanset domæne med ejerskab af en fin portefølje af parceller på nogle eftertragtede marker. 

Da Jean-Michel i sin tid flyttede til Gevrey-Chambertin, havde han rent faktisk ingen forudsætninger eller uddannelse inden for vinverdenen. Han arbejdede førhen i luftfartsindustrien, men havde samtidig en brændende interesse for at lave vin. Fastbesluttet på at producere vin flyttede han som sagt til Gevrey-Chambertin og startede med at købe parceller på to forskellige marker. I dag består domænet af lidt over 10 ha med ejerskab af parceller på eftertragtede marker som fx Grand Cru’erne Mazes-Chambertin og Clos de Vougeot. 

Stilen hos Guillon er noget atypisk fra mange andre producenter. Med en yderst moderne tilgang til vinificeringen med brug af 100% nye fade, koldmaceration og temperaturstyret gæring med temperaturer op til 36-37 grader er det vine, som viser stor frugt, saft og kraft.  Mange vine vil ved sådanne produktionsmetoder blive overgjort af fad, men Guillons hysteriske arbejde i marken – især i august måned mens mange andre holder ferie – gør, at frugten i vinene er så moden, dyb og intens, at vinene kan klare fadet. 

Guillons fade er i en klasse for sig, hvor kun den ypperste kvalitet af eg bliver anvendt. Rent faktisk er Guillon efter sigende den omsætningsmæssigt tredje-største køber af fade – kun overgået af selveste Romanée-Conti og Hospice de Beaune.

Kort og godt om Domaine Jean-Michel Guillon

Område
Gevrey-Chambertin, Frankrig

Appelation:
Gevrey-Chambertin

Primær drue:
Pinot Noir

0 vare(r)
Side 1 af 0
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue