- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 2 store fasaner
- Salt og friskkværnet peber
- 1 dl friskhakket persille
- 4 kviste frisk timian el. ½ tsk. tørret
- 1-2 laurbærblade
- Ca. 200 g smør
- 4 skiver fersk spæk (ca. 4 x 8 cm hver, fås hos slagteren)
- ½ dl olivenolie
- 1 lille gulerod i skiver
- 1 lille løg, hakket
- Ca. ½ dl piskefløde
- 1 hønsebouillonterning
- Ca. 1 dl rødvin
- Ca. ½ dl brandy (eller cognac)
- 2-3 spsk. Maizena
- 1 fed hvidløg
- Ca. ½ tsk. honning
- Evt. 1 tsk. rønnebærgelé
Tilbehør: råstegte rodfrugter, hvide kartofler, grønne druer, og rønnebærgelé
Fremgangsmåde
Gnid de istandgjorte fasaner med salt og peber – både indvendigt og udvendigt. Bland den hakkede persille, timian og de knuste laurbærblade sammen med 100 g smør og fordel blandingen ind i hver fasan. Dæk fasanerne med skiver af spæk. Smelt 100 g smør i en gryde sammen med olivenolien, og brun fasanerne med spæk heri. Når fasanerne er brunede, kom da ca. 1 l vand, bouillonterning, rødvin, brandy, hvidløg, den skiveskårne gulerod og det hakkede løg i gryden, hvorefter fasanerne småsimrer færdig under låg i ca. 1 time. Mærk efter i låret med en kødnål.
Brug den siede stegesky til saucen. Kom den i en lille gryde og lad det koge lidt ind. Jævn med Maizena rørt i lidt kold vand og tilsæt piskefløde, til du opnår den ønskede tykkelse. Smag til med salt og honning, evt. lidt rønnebærgelé.
Fasanerne parteres og anrettes på et fad. Hæld lidt af saucen over dem og pynt med lidt grønne druer.