I Luoghi

Toscana

I Luoghi

I Luoghi er en ganske ung vingård i Toscana, som er grundlagt i 2000. Stefano Granata er oprindeligt uddannet elektronikingeniør, men havde længe haft et ønske om at lave vin i sin hjemegn. Ønsket var også at føle sig helt tæt på naturen og processen, så han og hans kone, Paula, har været eneansvarlige for etableringen af vingården – fra nyplantninger, til der var vin i flaskerne.

Målet er enkelt og helt kompromisløst - kun det bedste er godt nok. Derfor laver han også kun 2 vine plus et par specialcuvéer. Kompromisløsheden ses selvfølgelig også i markerne, hvor sprøjtemidler er bandlyst, og gødning kun bruges i meget begrænset omfang. Han beskærer drueklaserne for at mindske udbyttet, men tror i øvrigt på, at vinstokkene trives bedst i naturens egen balance.

Høsten foregår med håndkraft i september/oktober, og alle parceller holdes separeret i hele vinifikationsprocessen. Efter 20-30 dages gæring lægges vinen på nye franske egefade i henholdsvis mindst 16 måneder og mindst 24 måneder. Efter tapning flaskelagrer vinen yderligere nogle måneder.

Kontaktinformation
Loc. Campo al Capriolo 201
57022 Castagneto Carducci
Livorno
www.iluoghi.it

Kort og godt om I Luoghi

Område
Toscana, Italienhttp://www.iluoghi.it
0 vare(r)
Side 1 af 0
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue