- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 12 tykke hvide asparges
- 1 tsk. sukker
- Lidt citronsaft
- 2 rosa grapefrugter
- 1 dl hvidvin
- 1 skalotteløg, finthakket
- 100 g koldt smør i små tern
- 1 bdt. frisk kørvel (spinatblade kan evt. også bruges)
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Asparges:
De hvide asparges skal skrælles fra hovedet ned mod roden. Knæk det nederste stykke af. Koges i ca. 5-6 min. i letsaltet vand med lidt sukker og citron. Kog først asparges lige inden servering.
Kørvel:
Pluk stænglerne fra og hak ca. det halve af bladene groft med en kniv. Den anden halvdel bruges hel som pynt. Læg dem i koldt vand indtil anretning.
Rosa grape-beurre blanc:
Svits løgen i 1 spsk smør i en lille gryde ved lav varme i 8-10 minutter uden at den tager farve.
Skær skallen af grapefrugterne og skær fileterne fri, så der ikke kommer hinder med. Pres saften af resterne ned i gryden med løg og kog det hurtigt op med hvidvin. Tag gryden fra varmen og lad det køle let. Pisk det kolde smør i, så det jævner saucen. Herefter må den ikke koge. Smag til med salt, peber og evt. sukker. Lige inden servering røres den hakkede kørvel i.
Anretning: Anret asparges midt på tallerknen og læg 5-6 grapefileter tilfældigt rundt om. Hæld saucen over og pynt med den hele kørvel.