Hvid fisk med pistacie-parmesan crust
Hvid fisk med pistacie-parmesan-crust
"""

Hvid fisk med pistacie-parmesan-crust

Opskrift af:
1 time
Antal personer: 4
Crusten, som laves af pistacienødder, parmesanost og masser af friske krydderurter, forvandler en helt almindelig hvid fiskefilet til en fantastisk og sofistikeret ret - og så er den supernem at lave. En frisk hvidvin evt. med lidt nøddeagtige noter vil være en fornøjelse hertil.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • ca. 800 g hvid fisk uden skind, fx kulmule, lyssej, torsk eller lign.
  • ½ dl hvidvin (gerne den samme, som du serverer til retten)
  • 3 spsk. olivenolie
  • havsalt og friskværnet peber
  • 4 spsk. fintrevet parmesanost
  • 40 g usaltede pistacienødder
  • 2 store håndfuld blandede friske urter (fx salvie, oregano, persille, timian)

Tilbehør: små kartofler, dampede asparges

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.

Mal pistacienødderne fint. Hak alle krydderurter. Rør pistacier, urter og parmesanost sammen i en skål.

Rens fiskene, fjern evt. resterende ben.  Kom hvidvin i et ildfast fad og læg fiskefileterne i. Dryp olivenolie på fiskene, drys dem med salt og peber og fordel pistacieblandingen på. Tryk det let på fileterne. Bag fileterne til de akkurat er gennemstegt, men pas på, at de ikke udtørrer. Tilberedningstid varierer, afhængig af hvor tykke fileterne er - ca. 18-25 minutter. Servér straks med kartofler, dampede asparges og et godt glas forfriskende hvidvin til.

Tip: Du kan altid drysse lidt knust sprødstegt parmaskinke på fiskefileterne, når du tager fisken ud af ovnen.