- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- ca. 800 g hvid fisk uden skind, fx kulmule, lyssej, torsk eller lign.
- ½ dl hvidvin (gerne den samme, som du serverer til retten)
- 3 spsk. olivenolie
- havsalt og friskværnet peber
- 4 spsk. fintrevet parmesanost
- 40 g usaltede pistacienødder
- 2 store håndfuld blandede friske urter (fx salvie, oregano, persille, timian)
Tilbehør: små kartofler, dampede asparges
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Mal pistacienødderne fint. Hak alle krydderurter. Rør pistacier, urter og parmesanost sammen i en skål.
Rens fiskene, fjern evt. resterende ben. Kom hvidvin i et ildfast fad og læg fiskefileterne i. Dryp olivenolie på fiskene, drys dem med salt og peber og fordel pistacieblandingen på. Tryk det let på fileterne. Bag fileterne til de akkurat er gennemstegt, men pas på, at de ikke udtørrer. Tilberedningstid varierer, afhængig af hvor tykke fileterne er - ca. 18-25 minutter. Servér straks med kartofler, dampede asparges og et godt glas forfriskende hvidvin til.
Tip: Du kan altid drysse lidt knust sprødstegt parmaskinke på fiskefileterne, når du tager fisken ud af ovnen.