Hook & Ladder

Russian River, Sonoma

Hook & Ladder

Hook & Ladder er beliggende ved Olivet-området i Russian River Valley tæt ved Santa Rosa, hvor den kølige tåge fra Stillehavet sikrer vinene deres lange vækstsæson og elegante udtryk.

Domænet er grundlagt af Cecil og Christine De Loach, som helt tilbage i 1970 forfulgte vindrømmen og købte Barbieri Ranch i Russian River Valley for at stifte De Loach Vineyards.

De Loach-familien blev derfor nærmest pionerer i området, da de var blandt de allerførste til at plante Pinot Noir-stokke her i Russian River. Et område, der i dag er tætpakket med især Pinot Noir.

I starten var Christine 100% dedikeret til vinproduktionen, mens Cecil stadig arbejdede som brandmand. Eventyret blev så succesfyldt, at De Loach igennem årene blandt andet udvidede arealet via opkøb af marker og også andre vingårde. Og derfor blev Cecil forståeligt nok også tilknyttet vineventyret på fuld tid.

De Loach Vineyards fik igennem årene opbygget et særdeles godt renommé og blev i 2003 solgt til den franske Boisset-familie, som står bag det kendte Domaine de la Vougeraie i Bourgogne.

Efterfølgende købte parret en ejendom lige nede af vejen og navngav projektet Hook & Ladder. Opkaldt efter brandstigerne fra Cecils tid som brandmand.

I dag er det barnebarnet Jason De Loach, der står bag driften af domænet, som siden 2003 er blevet udvidet til både at tælle flere vingårde med tilhørende marker.

Derfor frembringer Hook & Ladder da også i dag Pinot Noir, Chardonnay og Zinfandel fra Russian River samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc-baserede vine fra det noget varmere og berømte Chalk Hill nord-øst for Russian River.

Filosofien er vel for området at betegne som "semi-traditionel" med fokus på naturen og arbejdet i marken. Det betyder fx naturlig gæring og en benyttelse af en andel helklasegæring og kun lagring på en mindre andel nyt eg.

Der er derfor ikke tale om bombastiske amerikanere, men derimod vine, hvor elegance og friskhed er flot bevaret.

Læs mere

Kort og godt om Hook & Ladder

Område
Russian River, Sonoma, USA

Distrikter:
Russian River Valley
Chalk Hill

Primære druer:
Chardonnay
Pinot Noir
Zinfandel
Cabernet Sauvignon

Winemaker:
Jason De Loachhttps://www.hookandladderwinery.com/
1 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue