- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 200 g frisk grønkål uden stokke
- 100 g Danablue eller lignende blåskimmelost
- 1 Conference pære
- 50 g valnødder
- 2 tykke skiver rugbrød til croutoner
- Honning, grov sennep, æble-eddike og olivenolie
Fremgangsmåde
Pluk grønkålen i små stykker, skyl det grundigt og lad det ligge i koldt vand en times tid. Rugbrødet skæres i tern og ristes i lidt smør på en pande, til de er sprøde. Valnødderne skylles i koldt vand, tørres og hakkes groft med en kniv. Ristes sprøde i lidt smør på en pande. Pæren skæres i tynde både og osten skæres eller brækkes i små stykker.
Dressingen: 1 spsk. honning, 1 spsk. grov sennep, 1 spsk. æbleeddike piskes sammen med 2 spsk. jomfruolivenolie eller valnøddeolie. Smag til.
Grønkålen tages op af vandet og tørres godt i et klæde. Anret kålen i en smuk skål eller et fad og drys de andre ingredienser over med ”guds” hånd. Lige inden servering hældes dressingen over.
Salaten kan bruges som selvstændig ret eller som en del af en buffet.