Grillmarinader
""

Grillmarinader

Opskrift af:
15 minutter
Opskrifter på dejlige grillmarinader til grøntsager, oksekød og fisk.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Timian/citron-marinade:

  • 1 bundt frisk timian
  • 10 fed hvidløg
  • Skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt

Chili/paprika-marinade:

  • 1-2 røde chili
  • 1 spsk. paprika eller Pimenton
  • 10 fed hvidløg
  • Skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt

Ingefær/lime-marinade:

  • 100 g frisk ingefær
  • 1-2 røde chili
  • Skal af 2 usprøjtede limefrugter
  • 5 fed hvidløg
  • 2 dl olivenolie
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Timian/citron-marinade:
Fjern de groveste stængler af timianen, pil hvidløgene, skræl citronen med kartoffelskrælleren og blend det hele sammen med olie og salt.

Hæld det i et skoldet glas og opbevar det i køleskabet. Bruges til alle slags grøntsager og kartofler.

Chili/paprika-marinade:
Fjern stilk og kerner fra chilien, pil hvidløgene og skræl citronen med kartoffelskrælleren. Blend det hele med olie, paprika og salt.

Hæld det på et skoldet glas og opbevar det i køleskabet. Perfekt til kød og kraftige fisk.

Ingefær/lime-marinade:
Skræl ingefæren, fjern stilke og kerner fra chili, pil hvidløgene og skræl limefrugterne med kartoffelskrælleren. Blend det hele med olie og salt.

Hæld det i et skoldet glas og opbevar det i køleskabet. Enestående til fisk, skaldyr og fjerkræ.