- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
Marinade til lam:
- 1 spsk. friske rosmarinblade
- 1 spsk. friske timianblade
- 1 knivspids cayennepeber
- 1/4 tsk. spidskommen
- Havsalt og friskkværnet peber
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 lammekroner (evt. skårne til chops/koteletter)
Idéer til tilbehør til buffetbord:
- Gremolata til at dyppe sine lammechops i (hakket persille, citronskal, hvidløg)
- Græsk yoghurt med hakket mynte og små ananasstykker
- Sennep med hele sennepsfrø
- Hummus og naanbrød
- Pastasalat med grillede røde pebre, fetaost, rødløg og lidt cremefraiche
- Grillede grønne asparges
- Grillede ananasskiver
- Små kartofler med persille
- Friske nye ærter med hakket mynte
- Manchego tern marinerede i olivenolie med friskhakket rosmarin
- Brød
Fremgangsmåde
Husk, at de røde pebre til pastasalaten tager lidt tid. Se opskriften under "Alt godt fra grillen" (klik her).
Blend rosmarin, timian, cayennepeber, spidskommen, salt og peber groft sammen (eller knus i en morter) og tilsæt olivenolie og balsamico. Pensl hele marinaden på lammekoteletterne/kroner. Sæt på køl og lad dem ligge i marinade i mindst en time. Tag kødet ud af køleskabet, ca. 20 minutter før du skal grille.
Forbered alle dine tilbehør. Hav vinen klar til dine gæsters ankomst.
Hele lammekroner...
Gril de hele lammekroner i 25-30 minutter, til de har en kernetemperatur på ca. 65 grader (55 grader, hvis de skal være mere røde). Husk vende dem flere gange undervejs. Sæt de grillede lammekroner på en tallerken og lad dem hvile i nogle minutter før de skæres. Lige før servering skærer du dem i skiver, så du får et ben på hver skive.
... Eller lammekoteletter
Grill koteletterne kort tid på hver side. Du kan grille fx asparges og ananas på samme tid. Servér straks.
Til grillede lammekroner anbefaler vi:
175,00 DKK
175,00 DKK
145,00 DKK
125,00 DKK
95,00 DKK
79,00 DKK
122,00 DKK