Grillede jomfruhummerhaler med smør og hvidløg og salat med mormor-dressing
Grillede jomfruhummerhaler med smør og hvidløg og salat med mormor-dressing
"

Grillede jomfruhummerhaler med smør og hvidløg og salat med mormor-dressing

Opskrift af:
45 minutter
Antal personer: 4
Et touch af retro i denne forrygende skaldyrsforret, da man serverer den elskede salat med mormor-dressing. Servér en forfriskende rosévin for at få et perfekt sommergrillmatch.

Man kan også grille hele jomfruhummer som vist på billedet.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • Ca. 1 kg jomfruhummerhaler med skal
  • 50 g smør
  • 2 hvidløgsfed
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 hovedsalat
  • 1 håndfuld hindbær
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. revet skal og saften af 1 ikke-overfladebehandlet citron
  • 1 grillbakke

Pynt: nogle kviste dild, persille eller ærteskud
Tilbehør: flutes

Fremgangsmåde

Tænd grillen.

Vask og slyng salaten. Rør fløde med sukker, citronskal og citronsaft. Drys lidt salt og friskkværnet peber i. Smag dressingen til. Fordel salatbladene i en skål, hæld dressing på og pynt med friske hindbær.

Skyl jomfruhummerhalerne i koldt vand. Skær hver hummerhale på ryggen og fjern den sorte tarmstreng.

Læg halerne på grillbakken. Kom smørret i små klumper på halerne og pres hvidløgsfeddene over. Drys med lidt salt.

Lun brødet på grillen, skær det og hav det klar.

Grill hummerhalerne i bakken i max. 5 minutter, mens du tit vender dem i smørret. Læg dem på en serveringstallerken og drys friskhakkede krydderurter på.

Servér straks med salaten og det lune brød og en skøn og kølig rosévin til.