- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 12 tykke hvide asparges
- Olivenolie og smør
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 5 ansjos fileter
- 1 dl hvidvin
- 100 g koldt smør i små tern
- 2 spsk. kapers
- Citronskal og saft
- Salt og friskkværnet peber
- Frisk estragon eller persille til pynt
Tilbehør: godt brød
Fremgangsmåde
De hvide asparges skal skrælles fra hovedet ned mod roden. Knæk det nederste stykke af. Tænd grillen og lad den blive godt varm. Put de hvide asparges på og giv dem 2-3 minutter på hver side. Til sidst krydres med salt, peber og lidt citronsaft. Rist hurtigt kapers på en pande indtil de bliver sprøde.
Ansjossmør: Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Rist dem let i olivenolie, til de tager lidt farve. Tilsæt lidt revet citronskal og hvidvin, kog det hurtigt op. Hæld det hele i en blender sammen med ansjoser og det kolde smør. Blend det til en fin, cremet konsistens og hæld det tilbage i gryden. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Tip: Hvis saucen skiller kan du pisk 1 spsk kold vand i.
Anretning: Anret asparges midt på tallerkenen med saucen rundt om - de ristede kapers drysses over. Pynt med lidt grofthakket estragon eller persille.
Vin til hvide asparges
Vores sommelier Cecilia guider dig her til nogle fantastiske vinmatch, når du skal nyde den hvide forårsbebudere.