- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 8 ferskner (nektariner eller blommer kan også bruges)
- 100 g rørsukker
- ½ vaniljestang
- 2,5 dl piskefløde
- 10 store basilikumblade
- 1 spsk. sukker
Fremgangsmåde
Halvér frugterne og fjern sten. Læg dem på en lille grillbakke eller et fad med frugtkødssiden opad. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud med en kniv og rør dem i rørsukkeret. Fordel vaniljesukkeret på fersknerne. Dette kan du forberede nogle timer i forvejen, hvis blot du husker at dække dem til og opbevare dem på køl.
Grill fersknerne på grillen eller grillfunktionen i ovnen, indtil de har taget lidt farve.
Hak basilikum fint, pisk fløden stiv med 1 spsk. sukker og vend den finthakkede basilikum i til sidst. Servér ved siden af de lune, grillede ferskner.
Alternativ: prøv med samme mængde citronmelisse i stedet for basilikum. Prøv også at rive lidt hvid chokolade på de halverede ferskner inden de kommer på grillen.