Grillede ferskner med duftende flødeskum
Grillede ferskner med duftende flødeskum
"

Grillede ferskner med duftende flødeskum

Opskrift af:
20 minutter
Antal personer: 4
Det her er bare angel food. Jeg elsker at lave denne grillede dessert. Det er basilikum, der gør forskellen. Og tro mig, du skaber en himmelsk kombination ved at servere en Moscato d'Asti til.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 8 ferskner (nektariner eller blommer kan også bruges)
  • 100 g rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • 2,5 dl piskefløde
  • 10 store basilikumblade
  • 1 spsk. sukker

Fremgangsmåde

Halvér frugterne og fjern sten. Læg dem på en lille grillbakke eller et fad med frugtkødssiden opad. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud med en kniv og rør dem i rørsukkeret. Fordel vaniljesukkeret på fersknerne. Dette kan du forberede nogle timer i forvejen, hvis blot du husker at dække dem til og opbevare dem på køl.

Grill fersknerne på grillen eller grillfunktionen i ovnen, indtil de har taget lidt farve.

Hak basilikum fint, pisk fløden stiv med 1 spsk. sukker og vend den finthakkede basilikum i til sidst. Servér ved siden af de lune, grillede ferskner.

Alternativ: prøv med samme mængde citronmelisse i stedet for basilikum. Prøv også at rive lidt hvid chokolade på de halverede ferskner inden de kommer på grillen.