Gratineret mørksej med fennikel og citron
"

Gratineret mørksej med fennikel og citron

Opskrift af:
35 minutter
Antal personer: 4
Gratineret mørksej med fennikel og citron passer fint med en elegant mineralske hvidvin fx Chablis men også en tør Riesling.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 600 g filet af mørksej eller lign. fisk
  • 1 fennikel
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g flødeost
  • Friske krydderurter efter smag (purløg, persille, dild, timian etc.)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Fisken skæres i 4 lige store stykker og placeres i et smurt ovnfast fad. Krydr fisken let med salt og friskkværnet peber.

Fennikel renses og stokken fjernes, løg og hvidløg pilles, og det hele hakkes fint (gerne i en foodprocessor). Varm en sauterpande eller gryde op med lidt olie. Rist fennikelblandingen af sammen med 1 spsk. revet citronskal. Lad blandingen køle af og rør den sammen med flødeost og krydderurter til en jævn masse. Smag til med salt og friskkværnet peber og måske lidt mere citronskal og -saft. Kom blandingen oven på fiskestykkerne.

Varm ovnen op til 200 grader og bag fisken ca. 12 min. - de sidste 4-5 min. med grill, så fennikelblandingen bliver let gylden.

Servér med fx risotto, spelt eller perlebyg.