Han faldt ganske vist ikke i en barrique som spæd, men Flemming Olsen trådte ind i den vinøse verden i en tidlig alder.

Han kom til verden i 1969 og begyndte sin karriere i vinens tjeneste da han i 1986 fik en læreplads på kontoret hos Vinlageret Randers/Amka Vinimport. Her var han i fem år, kun afbrudt af elleve måneders militærtjeneste ved Prinsens Livregiment i Viborg.

Interessen for vin voksede så meget, at Flemming Olsen i 1993 købte Skjold Burnes forretning i centrum af Randers, der efter en gennemgribende renovering genopstod under navnet Rådhustorvets Vinhandel.

I 1996 gik Flemming Olsen i kompagniskab med indehaverne af Jysk Vinlager Randers - Kirsten og Christian Søndergaard - og sammen etablerede de Jysk Vin – det gode glas.

I 2009 påbegyndtes et generationsskifte, hvor ægteparret Søndergaard trak sig tilbage, hvorefter Flemming Olsen som direktør overtog det fulde ansvar for virksomheden.

For Flemming Olsen handler hverdagen i høj grad om vin, hvor megen tid bruges på at tale druer, distrikter, årgange og producenter foruden at besøge kunder i hele landet og vedligeholde det gode samarbejde Jysk Vin har med sine mange kvalitetsleverandører.

Privat er Flemming Olsen gift med Ann, med hvem han har børnene Julie og Lasse. Fritiden bruges på familien, børnenes sport og lidt fitness.

Hvad gør en god vin?
'En god vin gør dig glad og får dig til at slappe af.'

Hvad har været din bedste smageoplevelse?
"
Jeg har haft rigtig mange fantastiske smageoplevelser og de kan både være positive og negative. Efter jeg i foråret 2012 havde deltaget i ViniSüd, Proweine og Vinitaly fulgte der et stort smagearbejde bagefter. Det er altid spændende hvordan vinene tager sig ud hjemme i Danmark. Vi er et fast smagepanel og havde mange prøver fra Rhône, men første smagning var med Gigondas og Vacqueyras med fem styk fra hvert område og i årgange 2009 og 2010. Vores forventninger var høje, men vi blev slemt skuffet. Stort set alle vinene var ”sure”, havde for meget frugtsyre og for lidt fyldig frugt. Det hang bare ikke sammen i frugten og fadet. Vi havde alle den samme holdning til disse prøver og diskuterede om vi havde spist eller drukket noget i løbet af dagen, som havde ødelagt vores smagsløg. For at teste det åbnede vi vores egne Gigondas og Vacqueyras fra Domaine la Bouïssiere i årgang 2011. De smagte fantastisk, lige i skabet for vores smag. Dejligt at konstatere vores gode kvalitet."

Hvad driver dig som forretningsmand?
'Jeg plejer at sige, at jeg har det som en professionel fodboldspiller. Mit arbejde er også min hobby. Det er en gave, at man næsten altid arbejder med glade mennesker. Vinproducenterne og vores kunder er altid glade og positive.'