95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
Udsolgt

229,00

v. 3 stk.
264,00 v. 1 stk.

Vil du have besked, når produktet kommer på lager igen?

Modtag en e-mail, når produktet igen er på lager. Din e-mail adresse vil ikke blive brugt til andre formål.

"Nærmest en provokation mod côte rotie!... fritænkervin, det vil sige helklasebaseret og fokuseret på røde, men røgede bær."

- René Langdahl


95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
ANBEFALET
René Langdahl
TESTVINDER
Gastromand
Gastromand
UGENS VINHIT
Vinexpressen
93 point
Vinexpressen
94 point
Houlbergs Vinblog
Smag på vin

Denne Finca Sandoval er vel at betegne som domænets mest terroirtro vin. Vinen er med sin terroirtro stil at betegne som "essensen" af domænet, hvorfor den også bare er navngivet som "Finca Sandoval".

Den er frembragt fra gamle, lavtydende Syrah- og Bobal-vinstokke fra Sandovals bedste parceller omkring Casa Blanca, hvor de højtbeliggende, veldrænende og mest kalkstensrige jorde frembringer denne skarpt fokuserede og strukturerede vin.

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er vinhuset Finca Sandoval et mønstereksempel på. De har med ansættelsen af den i dag eftertragtede vinmager Javier Revert nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil. At selve anbefalingen til ansættelsen kom fra selveste Dani Landi, der til dagligt gør sig som vinmager hos det ikoniske Comando G, hvis vine flere gange har modtaget 100 point af The Wine Advocate, siger noget om Reverts evner.

Javi Revert har især gjort sig bemærket med sit personlige projekt af samme navn, hvor den mere letløbende stil har fået internationale anmeldere som The Wine Advocate og Decanter til at diske op med rosende omtale og svimlende høje anmeldelser.

Nu er turen så kommet til Finca Sandoval, hvor alt i dag foregår efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken og mindst mulig indgriben i forbindelse med vinificeringen.

Det betyder for denne vin fx spontangæring med inkludering af hele klaser og lagring i 15 måneder på brugte franske fade. Svovl begrænses desuden til et absolut minimum.

Finca Sandoval åbner med givende, elegante aromaer af rosenblade, røde kirsebær, oliven, lakrids, appelsin og udtalt mineralitet.

I smagen folder vinen sig mesterligt ud, hvor den piv-rene frugt på en delikat, svævende og slank måde bevæger sig over tungen.

Den skarpt fokuserede syre spræller i munden, mens tanninerne med sin delikate kant balancerer vinen med ynde.

Afslutningsvis viser den lange og mineralitet-sprøde finale, at dette er en dybt seriøs og nørdet spansk vin, som vinnørder med hang til fx kølige "nord-rhônske" tænke-vine vil elske. 

Druesammensætning:

Bobal
Syrah

Om Finca Sandoval

/image/data/producenter/finca-sandoval-producentfoto-1.jpg

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er Finca Sandoval i det relativt varme Manchuela et mønstereksempel på.

Med ansættelsen af den berømte vinmager Javier Revert har vingården Finca Sandoval nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil.

Dette har The Wine Advocate da også bemærket, da de i efteråret 2020 smagte Finca Sandovals “Fundamentalist...

Læs mere på Finca Sandovals profil

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 6
Gennemsnit: 4.7 af 6

Fakta

Land Spanien
Område Manchuela
Producent Finca Sandoval
Årgang 2020
Varenr. 3133336
Drue Syrah
Bobal
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

1855 | Vigneron Series
1855 | Vigneron Series
95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
"This has to be the finest Finca Sandoval and one of the purest expressions of Syrah in Spain"
Udsolgt

"Nærmest en provokation mod côte rotie!... fritænkervin, det vil sige helklasebaseret og fokuseret på røde, men røgede bær."

- René Langdahl


95 point
Robert Parker’s Wine Advocate
ANBEFALET
René Langdahl
TESTVINDER
Gastromand
Gastromand
UGENS VINHIT
Vinexpressen
93 point
Vinexpressen
94 point
Houlbergs Vinblog
Smag på vin

Denne Finca Sandoval er vel at betegne som domænets mest terroirtro vin. Vinen er med sin terroirtro stil at betegne som "essensen" af domænet, hvorfor den også bare er navngivet som "Finca Sandoval".

Den er frembragt fra gamle, lavtydende Syrah- og Bobal-vinstokke fra Sandovals bedste parceller omkring Casa Blanca, hvor de højtbeliggende, veldrænende og mest kalkstensrige jorde frembringer denne skarpt fokuserede og strukturerede vin.

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er vinhuset Finca Sandoval et mønstereksempel på. De har med ansættelsen af den i dag eftertragtede vinmager Javier Revert nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil. At selve anbefalingen til ansættelsen kom fra selveste Dani Landi, der til dagligt gør sig som vinmager hos det ikoniske Comando G, hvis vine flere gange har modtaget 100 point af The Wine Advocate, siger noget om Reverts evner.

Javi Revert har især gjort sig bemærket med sit personlige projekt af samme navn, hvor den mere letløbende stil har fået internationale anmeldere som The Wine Advocate og Decanter til at diske op med rosende omtale og svimlende høje anmeldelser.

Nu er turen så kommet til Finca Sandoval, hvor alt i dag foregår efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken og mindst mulig indgriben i forbindelse med vinificeringen.

Det betyder for denne vin fx spontangæring med inkludering af hele klaser og lagring i 15 måneder på brugte franske fade. Svovl begrænses desuden til et absolut minimum.

Finca Sandoval åbner med givende, elegante aromaer af rosenblade, røde kirsebær, oliven, lakrids, appelsin og udtalt mineralitet.

I smagen folder vinen sig mesterligt ud, hvor den piv-rene frugt på en delikat, svævende og slank måde bevæger sig over tungen.

Den skarpt fokuserede syre spræller i munden, mens tanninerne med sin delikate kant balancerer vinen med ynde.

Afslutningsvis viser den lange og mineralitet-sprøde finale, at dette er en dybt seriøs og nørdet spansk vin, som vinnørder med hang til fx kølige "nord-rhônske" tænke-vine vil elske. 

Druesammensætning:

Bobal
Syrah

Om Finca Sandoval

/image/data/producenter/finca-sandoval-producentfoto-1.jpg

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er Finca Sandoval i det relativt varme Manchuela et mønstereksempel på.

Med ansættelsen af den berømte vinmager Javier Revert har vingården Finca Sandoval nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil.

Dette har The Wine Advocate da også bemærket, da de i efteråret 2020 smagte Finca Sandovals “Fundamentalist...

Læs mere på Finca Sandovals profil

Fakta

Land Spanien
Område Manchuela
Producent Finca Sandoval
Årgang 2020
Varenr. 3133336
Drue Syrah
Bobal
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

229,00

v. 3 stk.
264,00 v. 1 stk.

Vil du have besked, når produktet kommer på lager igen?

Modtag en e-mail, når produktet igen er på lager. Din e-mail adresse vil ikke blive brugt til andre formål.

Kunderne mener

Samlet antal bedømmelser: 6
Gennemsnit: 4.7 af 6

Det perfekte glas til denne vin

1855 | Vigneron Series
1855 | Vigneron Series

Andre kunder har også købt