Fattoria di Sammontana

Chianti

Fattoria di Sammontana

Fattoria di Sammontana er en lille biodynamisk vinproducent, som dyrker vin efter meget traditionelle metoder med en næsten hysterisk respekt for naturen. Ejendommen er beliggende i den nordlige og køligere del af Chianti-zonen kun 20 km fra Firenze. Sammontana har eksisteret siden 1200-tallet og blev brugt af munkene fra San Lorenzo-kirken i Firenze. I 1867 blev ejendom køb af en polsk adelsmand, som brugte stedet som ferieresidens. Hans søn Maurizio giftede sig med en italiensk kvinde og bosatte sig derfor permanent på ejendommen.

I dag er det så fjerde generation af familien, som regerer på stedet. De råder over små 13 hektar med vin samt 3000 oliventræer. Jorden er fuld af sten, grus og småsten og er med til at give vinen karakter og personlighed. Al jorden dyrkes strengt efter de biodynamiske retningslinjer.

Umiddelbart efter druehøsten såes der bønner, ærter og græs i mellem rækkerne med vin. Om foråret slåes disse afgrøder og graves ned for på den måde at tilføre marken naturlig næring. Senere gødes der også med gødning, som har været gravet ned i kohorn. Denne gødning spredes på markerne iblandet dynamiseret vand. Naturlige pesticidbehandlinger anvendes kun, når det er strengt nødvendigt og udelukkende ved anvendelse af svovl og kobber. Hele denne proces foregår efter månens forskellige faser.

Vingårdens produktionsmetoder kan smages i vinene, som udtrykker en imponerende ren Sangiovese-frugt kombineret med en fin mineralitet og en underliggende duft af toskanske urter. 

Kort og godt om Fattoria di Sammontana

Område
Chianti, Italienhttps://www.fattoriadisammontana.com/
0 vare(r)
Side 1 af 0
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue